Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 429 / 36 / 1
lekarze poz czesto nie ogarniaja co to benzo czy opiaty albo celowo
Teraz przy wystawianiu takiej recepty RPW na te środki wyskakuje czerwone info że to substancje narkotyczne/psychoaktywne.
  • 27 / 3 / 0
Hej,

Jak myślicie jak mama ma w karcie medycznej zapisane lek skudexa i nassen. Na problemy ze snem i na zwyrodnienie kręgosłupa. I zawsze leki brała przez konsultacje medyczną w luxmed . To będzie teraz problem .??? Był taki Spoko doktor że zawsze wypisywał przez telefon (z innego miasta). To są małe dawki po 2 opakowania na pół roku max !

Dodam właśnie że ten lekarz wypisuje a lekarz w Warszawie nie . Badania… każe robić.

Jest tyle informacji, teraz że ciężko uzyskać prawdziwą.

Z górny dzięki za odpowiedź
Marcin

Fuzja - 909
07 sierpnia 2023Palkrolik pisze:
U mnie sprawa wyjaśniona. Kod recepty od rodzinnego na bezno dla "mamy" doszedł. Z opóźnieniem lekkim bo zamówiony w piątek rano i miał być po południu. Okazało się że jest dziś z rana. Mama będzie zadowolona że przy bardzo mocny zdenerwowaniu i napięciu będzie miała środek który pozwoli jej się wyciszyć i uspokoić.
Właśnie mam podobną sytuację. Mama ma ma zapisane w karcie problemy ze snem + zwyrodnienie kręgosłupa. To nie są ciężkie leki . Nassen i skudexa raz na kwartał . Bierze doraźnie . Jak myślicie będzie problem ? Aby uzyskać podczas konitlatacji telefonicznej?
  • 1532 / 196 / 0
ja się wybieram stacjonarnie do psychiatry 1 raz , czekam na wizytę i zastanawiam się jak to rozegrać w świetle tego co się dzieje. Mój lekarz online jeszcze jest ale to działało na innych zasadach niż teraz wymagają , lipa o golnie
  • 761 / 105 / 0
Ja dziś odebrałem z apteki od lekarza rodzinnego relanium dla matki. Miały być 3 opakowania wyszło że wystawił tylko jedno. Nie wiem o co kaman. Może dlatego że jej lekarz POZ jest na urlopie a receptę wystawiał inny lekarz. Chciałem mówić swojemu psychiatrze na najbliższej wizycie że już nie chcem Clona. Chyba jednak będę dalej ciągnol jak to mi bardzo źle. Zobaczymy jak to będzie.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 15 / 0
Juz druga osoba pisze ze prywatnie nie idzie nic zalatwic, moj prywatny rodzinny wypisal mi dzisiaj 5 paczek klona, i 5 paczek nasenu , nie chcial zadego ikp czy tam dostepu do niego, po prostu 150 zl i narka. Dodam ze mam ikp i na pewno widzial ze mam ale nie chcial zadnego dostepu, nic nie mowil o rozporzadzeniu - wszystko hula.
  • 311 / 77 / 0
09 sierpnia 2023no1special pisze:
ja się wybieram stacjonarnie do psychiatry 1 raz , czekam na wizytę i zastanawiam się jak to rozegrać w świetle tego co się dzieje. Mój lekarz online jeszcze jest ale to działało na innych zasadach niż teraz wymagają , lipa o golnie
Aktualnie raczej się nastawiaj że ci jakieś SNRI/neurolepty przepisze, może za miech-dwa sytuacja do normy wróci
  • 1177 / 138 / 0
Nie działa to. Jeśli masz przekroczony limit w ikp lekarz po prostu nie może przepisać chociażby chcial.
  • 188 / 15 / 0
Ale co nie dziala ? normalnie nawalone tych recept i wszystko jakos przechodzi.
  • 633 / 153 / 0
Okaże się, jak będzie potrzeba wrócić do któregoś z szamanów kolejny raz - ten żeby to wklepać zaryzykował i musiał Ci mocno podbić dawkowanie i przesłać to do P-1 przez program gabinetowy, co oznacza, że dostałeś zapas na kilka miesięcy w przód.
Za drugim razem może mu Cię przyblokować, wcześniej zamiast blokady były tylko monity o przekroczeniu dawki i zatwierdzano to ręcznie, jeśli miałeś uprzejmego magika.
  • 577 / 79 / 0
Ja wczoraj bylem u rodzinnego po ketanol i standardowo chcialem zrobic myk na 4 sloiki alpry ze niby na 2 mies i miec 0,5mg x 4 ale wyskoczyl jej jakis komunikat i nie mogl wystawic recepty tylko jestem ciekawy czy to wina tego ze inny lekarz to wystawial czy tego ze nam sie sielanka u kilku lekarzy naraz konczy. Dzisiaj mam dzwonic do poz zeby mi wystawili recepte bo juz dalem do ksero zaswiadczenie ale nie wiem jak to wyjdzie, raczej bez pierdolenia powinni to wystawic jak zawsze ale skoro weszla teraz ta ustawa to sie boje ze wszyscy my, czyli benzowraki bedziemy mieli przejebane, bo takto czerpalem recepty u lekarza POZ i psychiatry jednoczesnie w jakichs odstepach czasu, jesli przejdzie dzisiaj recepta to bedzie pol biedy. Bo ostatnie 2 sloiki mialem miesiac temu, wiec w teorii powinno to przejsc
Jestem dość trudny.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.