Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Fuzja - D5
Ludzie mam pytanie, czy ktoś z was zauważył kiedys w jakim stopniu metadon osłabia/spowalnia wchłanianie innych leków? Gdy biorę pregabaline po Mietku (po 1-2 miesięcznej przerwie od pregi) potrafię nie poczuć wcale dawki która normalnie jeszcze przed przerwą pewnie powaliłaby mnie i mój odrętwiały ryj na łóżko. Nie mogłem znaleźć żadnych badań na temat zmian w przyswajalności innych leków po opio/Mietku, mimo że na zdrowy rozum przez spowolnioną perystaltykę i metabolizm człowiek pomyślałby że zdecydowanie mogłoby to osłabić BOA
Jakiś czas temu przeniosłam się na program w Warszawie z jeszcze jedną dziewczyną - i z lewometadonu na zwykły metadon. Nie wiem co z tymi izomerami, bo dyskusja stronę czy dwie wcześniej też była prowadzona - lecz wydaje mi się, że metadon mimo wszystko działa lepiej, pełniej dla mnie - i przede wszystkim się tak nie denerwuję samym przestrzeganiem zasad programu.
Tam szczególnie straszliwie srają się o benzo - i mimo wskazań medycznych - nie możesz używać benzo na programie, teraz benzo wypisuje mi prowadzący punkt w Wawie. ;) Miałam też problemy z THC, a tam ich to nie obchodzi - tylko asekuracyjnie pokazałam dokumenty, że leczę się mm - moim zdaniem tak powinno to wzsystko wygldać, a nie coś w stylu: "Dostaje Pani lek za darmo, to musi Pani dać coś w zamian" (terapia kolidująca mi z pracą i ciągłe wykłócanie się o THC).
Czasem biorę tego mietka dożylnie - i jest fajnie, lecz tego "procederu" staram się często nie powtarzać. Dopalę dobrą indicą i mi wystarczy. ;)
Ja nie używam nic oprócz syropu, ale powyższe informacje są na podstawie doświadczeń osób z paru różnych programów.
But if you try sometimes, well, you just might find
You get what you need
EDIT; dawki wymienione sa dawkami branymi na dobę nie na strzał
Ja pierdole jakie liczby... :O
Jeśli posiadasz mietka 0.5%, w jednym mililitrze masz 5mg, nie wiem jak chcesz to brać (zdanie, że chcesz brać 50mg/ml to błąd i raczej nie ma to sensu), bo skoro masz metadon 0.5% i 5mg jest w 1 mililitrze, to wypijając 50 ml wprowadzisz do organizmu 250mg metadonu i można odjebać kitę. To bardzo dużo. Bardzo.
Proponowałbym trochę inny sposób, a mianowicie, zacznij od picia 20ml metadonu (100mg) i jeśli dalej będziesz się źle czuł, delikatnie dorzucaj 10mg (2 ml syropu),, bo na szczęście metadon to nie kodeina i można go dorzucać. Rób to, aż nie poczujesz, że skręt minął. I dopiero wtedy POWOLI zacznij schodzić i absolutnie nie 5mg dziennie, po tygodniu będziesz już zdychać. Niestety zejście z metadonu trwa długo. Serio długo. (ja jestem na dawce 100mg i jakbym miał zacząć schodzić to bym schodził ucinając 5mg lub 10mg co tydzień, nie dzień. No ale to ja, organizmy różne, potestuj i zobacz jak to będzie wychodziło.
PS Pamiętaj, żeby zacząć metadon jak już zaczniesz odczuwać skręt po tej majce i oksy, warto odczekać te minimum 24h bez żadnego opio, by było si.
PPS Klon mocno potencjalizuje metadon, miej to na uwadze z dawkami, bo to naprawdę potrafi podbić konkretnie, do noddów wlącznie.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.