Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 305 / 40 / 0
A który miałby więcej sensu, ten XR czy CR? Dodam że zależy mi też na komponencie nasennym.
  • 761 / 105 / 0
Zdecydowanie CR. I najlepiej jak najmniejsze dawki. 25,50 góra 75. Powyżej 100 załącza się efekt antydepresyjny.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 305 / 40 / 0
No mi właśnie chodzi też o efekt antydepresyjny i myślałem o 150mg.
  • 761 / 105 / 0
Więc przy 150 taki efekt wystąpi. XR to o bardzo długim uwalnianiu i masz jedna tabletkę raz dziennie, spróbuj wieczorem, na początku stosowania raczej cię uśpi, z biegiem czasu kto wie. Jeżeli jednak wycelujesz w Cr będziesz musiał brać 3 razy dziennie. Aby efekt Antydepresyjny trzymał. Jednak myślę że Efekt nasenny i tak z biegiem czasu minie przy 150. Ale to musisz stratować na sobie.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 305 / 40 / 0
Ok, pogadam z magikiem i zawnioskuje o te Trittico, dzięki za rady.
  • 17 / 2 / 0
Od ponad tygodnia biorę Trittico CR 150/0/150.
Łączę z worioksetyną 20/0/0. Liczę, że nie dotknie mnie zespoł serotoninowy....
Robił ktoś takie combo? Daje rezulataty przeciwlękowe i antydepresyjne?

Moje pierwsze wrażenia - chyba coś pomaga, motywacja do życia skoczyła w górę. Biorę 300 mg, bo przeczytałem ze jest to dawka przeciw depresji.
Jako skutek uboczny - zatkany nos doprowadza do szału, szczególnie w nocy - mam uczucie, że się duszę.
Mija z czasem, czy już bedzie zawsze podczas brania?
  • 4894 / 853 / 0
Wielu ludzi się skarży na zatkany nos, jest to w ulotce. Nie każdy tego doświadcza, ja nie mam tego problemu. Może być tak że minie p jakims czasie a może być tak że niestety nie minie.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 959 / 175 / 0
Zatkany nos to nic przy suchych oczach a jak ktoś nosi soczewki kontaktowe to mimo że trazodon może dobrze działać to nie ma innej opcji jak odstawienie lek.
  • 1475 / 236 / 0
Ten zatkany nos może z czasem przejść, albo chociaż stać się mniej uciążliwy. Jakimś wyjściem jest branie go kiedy już leżymy w łóżku i zaśnięcie zanim to się pojawi. Wydaje mi się też że trazodon o normalnym uwalnianiu (żadne xr czy cr) trochę lepiej się tu sprawdza. Ale dziwne jest to że kiedyś miałem z tym nosem ogromny problem i dałem sobie spokój, ale za kolejnym podejściem było o wiele lepiej, spokojnie dało się to wytrzymać.
Suchych oczu akurat nigdy nie miałem, raczej suszę w paszczy rano.
  • 4 / / 0
Hej dostałem wczoraj od magika trazodon 150mg XR i kazał mi schodzic z citalopramu 10 mg (teraz mam brać pół tabletki). Głównie celem była pomoc z libido, którego nie ma (tak jak pisałem wyżej). Dzisiaj jak wstałem po trazadonie zarzuconym na sen, czułem się jak po sylwestrze, splątanie nóg ledwo chodziłem. Kiedy to minie? Czy serio to pomoże na libido?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.