Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 357 / 2
Wzywam chemików i myślycieli hajpowych, albowiem w maju wszedł do obrotu do aptek bez recepty almotryptan o takiej oto pięknej strukturze:
almo.png
Pytanie, czy da się upierdolić to na żółtym tle, żeby otrzymać coś działającego jak psychodeliczna tryptamina? Ktoś ma jakiś pomysł?
Ja zmęczony w nocy na paincie upierdoliłem coś szalonego, że możnaby pójść w drugą stronę i przerobić żółtą część tak, aby otrzymać:
DMTthioxyPV.png
Czy działanie czegoś takiego mogłoby mieć właściwości pochodnych a-pvp/pyrovaleronu? Albo prolintanu jeśli nie keton? Czy bardziej by poszło w kierunku DMT? Czy takie coś w ogóle miałoby jakąkolwiek aktywność i przekraczało BBB?

Substancja jest na migrenę i jest droga, ale pomyśleć można. W ogóle taki almotryptan dla ćpunów jako taki ma jakąkolwiek wartość?

https://opieka.farm/pierwszy-tryptan-do ... z-recepty/
Artykuł dla zainteresowanych,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 3250 / 357 / 2
Ten związek co wymyśliłem mógłby się nazywać DMTthioxyPV hahaha
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 2936 / 243 / 0
Pomysł ciekawy, w sensie sugestia przerobienia tego, ale rozwiązanie do dupy. Ja bym celował w wypierdolenie tego całego co jest na żółto i zostawienie czystego DMT (jako że to substancja apteczna a nie uliczna). Pytanie jak to zrobić.. jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś odczynniki (najlepiej również apteczne) jak przy syntezie metkata, może dałoby radę jakoś wywalić/przerobić tą grupę tak aby otrzymać coś psychodelicznego. Jak dla mnie to temat do przeniesienia do Kuźni Nowych Pomysłów. Karma leci za samo zauważenie możliwości potencjału tego związku chemicznego.

Swoją drogą warto byłoby prześledzić ścieżkę metabolizmu tego, może iMAO albo coś podobnego mogłoby zmodyfikować ten związek w organizmie do działającego psychodelika.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.