Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
@EmeritusIII
Koło 8 stówek. Najlepiej podzwonić i spytać, bo rozstrzał cenowy potrafi być spory. Dostępność można obczaić na portalach gdziepolek/ktomalek.
Na bóle powinno pomóc, ale to też pewnie zależy od odmiany.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2 / / 0
Cześć, widziałam, że część z was jest z Wrocławia, uparcie szukam s-lab 18% Mango i nigdzie nie mają, wszędzie tylko JH, ktoś może ją gdzieś ostatnio widział i podrzuci gdzie ? Z góry dzięki
  • 4 / 2 / 0
15 kwietnia 2023EmeritusIII pisze:
siema, niedawno dostałem receptę na 15g CANNABIS FLOS S-LAB THC 18%, CBD <= 1 i mógłby ktoś powiedzieć jaki to byłby orientacyjnie koszt (najlepiej warszawa) i czy pomaga na ból osobom po złamaniach?
pozdro
650 do 1100 zl
  • 59 / 3 / 0
@EmeritusIII raczej zapomnij że lekarz z POZ/pierwszego kontaktu ci wystawi receptę na medyczną konopie.
Tutaj musi być jakaś dokumentacja medyczna.
  • 1871 / 304 / 0
15 kwietnia 2023dorkaaa pisze:
Cześć, widziałam, że część z was jest z Wrocławia, uparcie szukam s-lab 18% Mango i nigdzie nie mają, wszędzie tylko JH, ktoś może ją gdzieś ostatnio widział i podrzuci gdzie ? Z góry dzięki
Dzwoń po wszystkich aptekach nawet jak wg gdziepolek nie widnieją jako zaopatrzone. W ostateczności lekarz który wystawił powinien podmienić odmianę jak nie znajdziesz (za free).
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 233 / 99 / 0
No ale chyba w przypadku s-lab recepta jest wystawiona na Cannabis Flos THC 18% CBD ≤ 1% (S-Lab) i nie jest na recepcie wyszczególnione która z trzech odmian kryjących się pod tą nazwą musi być sprzedana w aptece, to już tylko kwestia sprawdzenia numeru serii na konkretnym opakowaniu. Wydaje mi się że w tym przypadku lekarz może tylko ewentualnie zmienić na Tilray, lub Aurora, a nie na Mango, Pink, czy Jacka od s-lab. Jest recepta na s-lab i chcesz konkretną, jedną z trzech odmian, to po prostu trzeba szukać, tak jak to robi dorkaaa.
What you smoking?
  • 2 / / 0
dzięki za odpowiedź, dokładnie jak mówi mellowdude s-lab jest dostępny i mogą mi sprzedać, ale mają najczęściej odmianę JH. Lekarz powiedział, że na moje dolegliwości warto kupić Mango dlatego uparcie szukam, dzwonie po aptekach (ciężko się ogólnie dodzwonić). Dlatego liczyłam na to, że może ktoś się natknął ostatnio na Mango i wie gdzie je dostać.
  • 594 / 35 / 0
16 kwietnia 2023neller pisze:
@EmeritusIII raczej zapomnij że lekarz z POZ/pierwszego kontaktu ci wystawi receptę na medyczną konopie.
Tutaj musi być jakaś dokumentacja medyczna.
receptę już mam, chodzi mi głównie o koszt
  • 1871 / 304 / 0
@dorkaaa ah teraz rozumiem, myślałem że chodzi o problem z ogólną dostępnością. Nigdy nie kupowałem zioła od s-lab a tam faktycznie odmiany ukryte są w numerze serii nieco dziwne. Ja bym dzwonił apteki po kolei i pytał po prostu.
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
16 kwietnia 2023mellowdude pisze:
No ale chyba w przypadku s-lab recepta jest wystawiona na Cannabis Flos THC 18% CBD ≤ 1% (S-Lab) i nie jest na recepcie wyszczególnione która z trzech odmian kryjących się pod tą nazwą musi być sprzedana w aptece, to już tylko kwestia sprawdzenia numeru serii na konkretnym opakowaniu. Wydaje mi się że w tym przypadku lekarz może tylko ewentualnie zmienić na Tilray, lub Aurora, a nie na Mango, Pink, czy Jacka od s-lab. Jest recepta na s-lab i chcesz konkretną, jedną z trzech odmian, to po prostu trzeba szukać, tak jak to robi dorkaaa.
Jeśli masz recepte na S-Lab to możesz wybrać sobie jakąkolwiek odmianę od nich, bo każda z nich ma tyle samo procent THC i cbd, a od innej firmy już trzeba mieć inną receptę. Na taką A20 i A22 są wystawiane inne recepty, bo zawartość THC się rożni
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.