"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Mnie po tygodniu przerwy, 1mg pieknie porobił chillout pełny przy ps4. Pije rumianek i jest w pytę. To 1mg mnie porobiło niemal jak pierwsze razy, zmęczony po całym tygodniu zarzuciłem coś pięknego
I thought I was someone else, someone good
07 kwietnia 2023Hlaskover pisze: Pregabalina jest w stanie jakoś pośrednio wpłynąć na proces redukcji tolerancji czy to taka sugestia ogólna? Bo z tego co kojarzę jej mechanizm działania wynika z blokady bramkowanych napięciem kanałów wapniowych i nie oddziałuje ona z receptorami GABA.
Omijając zatem same receptory, w tym również benzodiazepinowe raczej nie wywiera żadnego wpływu na zmianę tolerancji na benzo. Taki jest mój wniosek, ale prawda może być inna. Przydałby się jakiś środek nootropowy, jak fasoracetam który zwiększa ilość receptorów GABA(b), jednak jak do tej pory nie słyszałem o takim wynalazku wpływającym na GABA(a).
08 kwietnia 2023Anszuaa03 pisze: Jaka najtańsza cena klona na necie żeby był pewniak? Ja doszłam do 2 mg lorafenu(od tygodnia) a byłam na 1 mg nie chce tego gówna ale już moja historie przedstawiłam myślę nad przejściem na klona nie wiem czy coś da. Na 0.5 max 1 mg. Później będę myśleć. Nic nie mogę dopasować. Więc kombinuje może klon mniejsza dawka by mi starczyła. @serotoninowy cos podpowiesz?
Clonazepamum TZF tabletki; 0,5 mg; 30 tabl. Polfa Tarchomin 8,16 zł
Clonazepamum TZF tabletki; 2 mg; 30 tabl. Polfa Tarchomin 17,83 zł
PS Lorazepam to bardzo silnie i szybko uzależniające benzo, sam przesiadłem się z niego na klona.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
09 kwietnia 2023Wariat108 pisze:Zgadza się. Niemniej jednak, zależnie od dawki (nie znam szczegółów) pregabalina produkuje w mózgu enzymy odpowiedzialne za produkcję GABA prowadząc tym samym do zwiększenia stężenia tego neuroprzekaźnika w układzie nerwowym. Oddziałuje więc pośrednio, nie mając bezpośredniego wpływu na same receptory. To chyba trochę jakbyś dostarczał organizmowi tryptofan, czy 5-HTP do produkcji serotoniny, tylko że pregabalina robi to dużo skuteczniej bo ten napływ GABA czuć.07 kwietnia 2023Hlaskover pisze: Pregabalina jest w stanie jakoś pośrednio wpłynąć na proces redukcji tolerancji czy to taka sugestia ogólna? Bo z tego co kojarzę jej mechanizm działania wynika z blokady bramkowanych napięciem kanałów wapniowych i nie oddziałuje ona z receptorami GABA.
Omijając zatem same receptory, w tym również benzodiazepinowe raczej nie wywiera żadnego wpływu na zmianę tolerancji na benzo. Taki jest mój wniosek, ale prawda może być inna. Przydałby się jakiś środek nootropowy, jak fasoracetam który zwiększa ilość receptorów GABA(b), jednak jak do tej pory nie słyszałem o takim wynalazku wpływającym na GABA(a).
Przepraszam, ale wtrącę się niepytany. Klonazepam jest jednego producenta i ceny są przeważnie stałe, ale mogą się odrobinę różnić w zależności od apteki. Według mp.pl, na dzień dzisiejszy :08 kwietnia 2023Anszuaa03 pisze: Jaka najtańsza cena klona na necie żeby był pewniak? Ja doszłam do 2 mg lorafenu(od tygodnia) a byłam na 1 mg nie chce tego gówna ale już moja historie przedstawiłam myślę nad przejściem na klona nie wiem czy coś da. Na 0.5 max 1 mg. Później będę myśleć. Nic nie mogę dopasować. Więc kombinuje może klon mniejsza dawka by mi starczyła. @serotoninowy cos podpowiesz?
Clonazepamum TZF tabletki; 0,5 mg; 30 tabl. Polfa Tarchomin 8,16 zł
Clonazepamum TZF tabletki; 2 mg; 30 tabl. Polfa Tarchomin 17,83 zł
PS Lorazepam to bardzo silnie i szybko uzależniające benzo, sam przesiadłem się z niego na klona.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.