Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 7 / 2 / 0
Hej. Czy jest duża różnica między dawką wenli 75 a 150mg? Chodzi mi przede wszystkim o poprawę nastroju bo jest dramat póki co u mnie mimo że w życiu wszystko git. 150 może pomóc?
  • 933 / 293 / 5
@magda628 tak mniej więcej dwukrotna różnica. tak 150 powinno działać mocniej niż 75. a pamiętaj że musisz dać czas, dwa tygodnie to absolutne minimum, a tak naprawdę to z miesiąc dwa żeby móc cokolwiek sensownego powiedzieć, ale 75 to faktycznie mało
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 94 / 47 / 0
@magda628 Moim zdaniem wenlafaksyna zaczyna działać od dawki 150mg. 75mg tylko na wejście. Odpowiadając: tak jest duża różnica 😉
  • 431 / 23 / 0
Ktos wie czy dawki rzedu 225 mg i 300 mg bierze sie w dawce pojedynczej czy rozlozonej na dwa razy dziennie?
  • 4897 / 854 / 0
Pojedynczej, rano.
  • 7 / 2 / 0
W jakich dawkach wenla dała Wam najbardziej antydepresyjne działanie? Po jakim czasie nastrój się poprawił? Biorę 75 mg już 6 tydzień, jest trochę lepiej, miałam kilka naprawdę dobrych dni, ale teraz znów zjazd.. warto zwiększyć czy czekać? nie mam totalnie żadnych innych objawów depresji poza tym ciagle spieprzonym humorem;/
  • 3455 / 556 / 2
Tylko że wenla źle siada na ciśnienie tętnicze krwi dawki powyżej 300mg ja miałem wysokie ciśnienie krwi z atakami zszedłem do 150mg i mi przeszło.

Tak wejdź na 150mg 75mg to za mało. 300 czyli dwie kapsułki 150mg jedną rano jedna w południe lub dwie rano na raz jest najlepiej tylko warto kontrolować sobie ciśnienie tętnicze krwi.

Mogą wystąpić objawy pozapiramidowe w pierwsze dni na wyższej dawce typu maxymalne pobudzenie, napady niekontrolowanego śmiechu itd.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Mogę dodać Brahmi do 150 mg wenli i 15 mg mirtazapiny ?
  • 431 / 23 / 0
Ktos wie co ile sie zwieksza wenlaflaksyne?
Biore 150 mg juz 7 dzien a chce wskoczyc na 300 mg. Czy tak duza dawka wchodzi w interakcje z arypirazolem 15 mg?
  • 1593 / 254 / 0
@Luk890 ja zaczynałem od 75 mg, potem szybko wszedłem na 150. Tyle mi długo wystarczało, ale w końcu podniosłem do 225 a ostatecznie doszedłem do 300. Zwiększanie o 75 mg było gładkie raczej, ale te 225 a potem 300 przez kilka dni mnie pokopało trochę, dało pobudzenie i trochę nerwowość. Radziłbym ci dłużej zostać na 225, kilka tygodni chociaż, może ta dawka ci wystarczy a jest spora różnica między 150 a 225. Zostaw sobie 300 na później, po co od razu włazić na prawie max dawkę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.