Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 17 / 3 / 0
Yaby w Tajlandii jest aż za dużo, ale w większości jest to syf wymieszany z jeszcze większym syfem. Jeśli chcesz efektu speedującego to naprawdę polecam tamtejsze piko - pół kreski i masz energię na całą noc. Jest to produkowane w dżunglach Golden Triangle (granice Tajlandii, Laosu i Birmy) więc w sumie jest to produkt lokalny, a że policja jest łatwa do przekupienia, to ten czysty produkt dostaje się bezproblemowo do Tajlandii (im bardziej na północ, tym łatwiej o jego znalezienie).
Ostre kary więzienia za posiadanie to inna sprawa, ale jak wiesz, gdzie kupować to nie powinno być problemu. Ja raz w tygodniu przez półtora roku kupowałam 2-3g piko, nosiłam w torebce na imprezy i nigdy nie miałam problemów, a jak teraz patrzę na zdjęcia z imprez z tamtego okresu, to moje niebieskie oczy były czarne (oj, tęskno mi do tamtych czasów hahaha) więc jak nie zwracasz na siebie uwagi głupim, zachowaniem typowego turysty z Europy, to nic ci się nie stanie.
Cokolwiek robisz, to tylko h2h, bo jeśli otrzymasz przesyłkę z narkotykami na swoje imię, nawet jeśli nigdy nic nie zamawiałeś, to kilkadziesiąt lat w Tajskim więzieniu przesiedzisz jak cię złapią - a lokalna mafia tak lubi falang'ów wkręcać, żeby odwrócić uwagę policji od swoich nielegalnych biznesów.
  • 77 / 13 / 0
Był ktoś może w tym roku na Krabi i orientuje się jak wygląda sytuacja z ziołem? Niby od 2022 legal, ale teraz widze sporo artykułów z marca/kwietnia tego roku, że zapowiadają delegalizacje do końca tego roku -.- aczkolwiek nie ma nigdzie konkretnego info czy to nastało, a na Googlach da się znaleźć sklepy na Krabi z ziołem - ktoś korzystał, jak to wygląda? Chodzi mi konkretnie o wyspę Krabi.
  • 1 / / 0
Re: Tajlandia
Nieprzeczytany post autor: Waxx »
Fakt dostanie narkotykow w Tajlandii to serio prosta sprawa, warto tam testować wszystko co się kupuje. Jedynie do piko można (wiadomo i tak trzeba uważać) mieć pewność
  • 3206 / 907 / 5
@TooMuchSmoke
Dalej legal, shop obok shopu.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 2 / 1 / 0
Re: Tajlandia
Nieprzeczytany post autor: Sosour »
09 października 2024TooMuchSmoke pisze:
Był ktoś może w tym roku na Krabi i orientuje się jak wygląda sytuacja z ziołem? Niby od 2022 legal, ale teraz widze sporo artykułów z marca/kwietnia tego roku, że zapowiadają delegalizacje do końca tego roku -.- aczkolwiek nie ma nigdzie konkretnego info czy to nastało, a na Googlach da się znaleźć sklepy na Krabi z ziołem - ktoś korzystał, jak to wygląda? Chodzi mi konkretnie o wyspę Krabi.
Byłem niedawno właśnie w Krabi. Sklep obok sklepu, grzyby zioło wszędzie. Ale e-papierosa to tylko spod lady kupisz :D
  • 77 / 13 / 0
@DzoBajden @Sosour
panowie a jak z cenami? bo w necie rozstrzał ogromny xd
  • 3206 / 907 / 5
Zależy gdzie i co. Ja bodajże jointa za 300bht kupiłem, z dostawą i za wystawienie recki na duckduckgo drugiego, mniejszego dostałem gratis. Oba czyściochy i się zajebałem okrutnie.
W Phuket jest fajny kofik, weedly wonka. A takiego śmierdziocha zwykłego można często w jakimś stoisku przy streetfoodach dorwać za bezcen. Nie paliłem, więc nie wiem jak z jakością.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.