Po prostu chodzi mi o to czy są jakieś niebezpieczne interakcje że mogę się przekręcić czy coś... tak jak to jest z miłorzębem japońskim. Ale rozumiem że nie ma. Mogłabyś tylko napisać szerzej dlaczego to kiepski pomysł? Odwdzięczę się karma. @AnnaS
@Krzysiu86Dr Ja biorę tydzień dopiero 100mg na noc, i też już zaczynam dostrzegać pozytywy, lęki już prawie zanikły, śpię wreszcie chociaz te 5h bez wybudzen(dopiero nad ranem się wybudzenia zdarzaja), mam lepszy humor i czuje się bardziej opanowany, spokojny.
W jakiej dawce Ty stosujesz?
Zaczynałem od 75 mg i powoli mam zwiększać (przez 2 tyg.) do 150 mg docelowo albo więcej, zobaczymy. Jak dojdziemy do 150 mg trittico, będę odstawiał stopniowo pregabaline, jak nie zgłupieje to będzie sukces :) Tak pani doktor mi powiedziała bo jej powiedziałem że dobrze wiem że prega uzależnia i to bardzo mocno. Powiedziała mi że w razie draki mogę brać Relanium bo pregabaline trzeba odstawić bo na mnie już nie działa po takim czasie branie ponad 2 lata. Pani doktor mi powiedziała że właśnie dlatego dostałem nowy lek Trittico aby odstawić wenlafaksynę, następnie chce mi odstawić powolutku prege a potem jak jeszcze będę żył oczywiście odstawimy rolke.. jakoś sobie tego nie potrafię wyobrazić ale póki co trzymam się wytycznych pięknej doktor i jak na razie mam wyjebane na wszystko, huśtawki nastrojów i lekkie nerwice przejściowe ale cieszyć się trzeba z tego co jest. Pozdrawiam cię Pinkman :)
Zdrówka Panie White :)
Dziękuję przyjacielu :)
Poprzednia pani psychiatra zachwalała strasznie prege i że bezpieczna nie uzależnia. Ta moja nowa młoda piękna mam wrażenie że ma więcej w głowie wiedzy niż ta poprzednia stara prukwa która mnie leczyła ona tylko recepty wypisywała i wizyta trwała u niej max 10 min i 150 zł. Nowa młoda doktorka poświęca mi dużo czasu, tyle ile ja potrzebuje, mogę mówić i mówić aż mi się tematy skończą, a i tak pani doktor się mnie pyta, czy mam jeszcze jakieś pytania, problemy, nie pogania pacjenta, nie stresuje, pozwala mi na wyrzucenie z mojej głowy wszystkiego co mnie dotyka, boli, co mi przeszkadza w funkcjonowaniu. Nawet o seksie ze mną rozmawia, co nawet mnie krępuję trochę, ale że jest bardzo ładna to działa to na mnie bardzo motywująco, w końcu jakiś lekarz który mnie całkowicie rozumie i ja jej ufam również, nie lekceważy mnie, kolejna wizyta u niej to 100 zł tylko. Pierwsza wizyta 150 zł.
Ogólnie dla mnie bardzo dobry lek, chociaż już biore chyba 3 tygodnie i znów wybudzam się czesciej, pierwsze 2 tygodnie spałem te 5h bez wybudzen. Ale plus taki ze szybciej zasypiam bo max w 30min i po tych wybudzeniach idę tylko się odlac/zajarać i wracam do łóżka i moment zasypiam. U mnie tak to wyglądało ze z 2h schodziło bez lekow na same zaśnięcie, bo natłok myśli. Do tego wybudzenia. Mogę śmiało powiedzieć że trazodon mi pomaga i polecam. Polecam 75mg zacząć i sprawdzić jak będzie działać jak masz duże problemy ze snem. Będziesz mógł jeszcze zwiększyć do 100mg po jakims czasie jak już będzie słabiej działać.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.