Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 510 / 110 / 0
Trzeba wstrzymać konie i walić raz na tydzień, innej sensownej opcji nie ma
  • 52 / 6 / 0
Mnie bardziej zastanawiają te dziwne opisy stosowania typu bierz kilka kapsułek dziennie przez jakiś czas potem 2 dni przerwy, tak to łatwo się w to wjebać
Ja jak miałem to brałem maks 2 razy na tydzień po 500-1000 i mi tolerancja nawet nie rosła
  • 55 / 7 / 0
siema, alprazolam 1mg dobrze mi tłumi silne ataki paniki, ale mam też taki lęk uogólniony cały czas. myślicie że fenibut coś na to pomoże ?
  • 389 / 99 / 4
Może pomóc, ale nie sprawdzi się do długiego przyjmowania. Tolerancja na niego przy codziennym stosowaniu rośnie stosunkowo szybko a uzależnienie i jego fizyczne objawy są bardzo nieprzyjemne i potencjalnie niebezpieczne dla zdrowia.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 4906 / 855 / 0
@lildie gabaergiki krótkotrwałe Ci pomoga(benzo, fenibut) jednak na dłuższą metę sobie tylko pogorszysz swój stan, poza tym tolerka rośnie szybko i trzeba zwiększać dawki. A odstawienie po długotrwałym braniu łatwe nie jest. Jak masz lęk uogólniony to rozważ wejście na jakiś ssri, Idź do psychiatry.
  • 364 / 94 / 0
25 lutego 2023lildie pisze:
siema, alprazolam 1mg dobrze mi tłumi silne ataki paniki, ale mam też taki lęk uogólniony cały czas. myślicie że fenibut coś na to pomoże ?
Jak już się wjebiesz jednocześnie w alprazolam i fenibut, to powrót na tory będzie na prawdę ciężkim wyzwaniem.

Fenibutem nie zakryjesz symptomów odstawiennych benzodiazepin i odwrotnie, oddziałują na dwa różne receptory.

Czy fenibut coś na to pomoże? Fenibut jest do tego stworzony, ja nie odkryłem niczego lepszego. A przetoczyłem przez swoje organy tony prochów.

Poprzednicy dobrze prawią.

Musisz sam podjąć decyzję, czy masz na tyle silną wolę, by powiedzmy dwa dni w tygodniu czuć się normalnie, aby na kolejne wrócić do lęków.

Ja nie dałem rady, kosztem uzależnienia wolałem czuć się normalnie. Również cierpiąc na zespół lęku uogólnionego.
Czy warto? Kwestia osobnicza.

Odstawka nie jest łatwa, bywają też cięższe, kwestia podejścia i dyscypliny.
Jak się cofniesz w postach, znajdziesz garść informacji.
Pewne jest, że to co zakryjesz wróci do Ciebie. Możliwe że z większą mocą.
25 lutego 2023Chlodwig pisze:
Jestem ciekawy, jak mocno wjebują się ludzie leczeni fenibutem za naszą wschodnią granicą.
Skoro stosują dawki 250-500 mg to pewnie po jakimś czasie zwiększają sami.
Swoją drogą substancja jest tak zajebista, że ciężko stosować przerwy.

Ciężko odmówić sobie tej energii, euforii i motywacji połączonej z umysłem, który działa na pełnych obrotach :/

Na mnie działało od ok 500-600 mg (o ile te chińskie miarki chińskiego proszki są coś warte ;))

Jeśli odstawka ma.byc bolesna to lepiej chyba wcale nie zaczynać. Potencjał uzależniający jest, moim zdaniem, całkiem kurwa bezapelacyjny...
Generalnie po Twoim poście wszedłem do sobie na wschodnie fora, szukając informacji. Tam jednak rola uzależnienia jest bagatelizowana, a fenibut jest przepisywany autentycznie kilku latkom przez neurologów.

Podejrzewam, że fenibut stosowany zgodnie z zaleceniami, nieprzekraczających kilkuset miligram dziennie, może nie powodować dużego problemu przy odstawce. Co innego idąc w gramy.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 1438 / 90 / 2
Fenibut FFA ktoś testował ma inne pH czy reklama dla debili?
action movie:gun:
  • 389 / 99 / 4
Oczywiście jest różnica w kwasowości. Faa wychodzi drożej, ale dzięki temu że nie zawiera w sobie cząsteczki HCl: działa odrobinę mocniej, nie podrażnia błon śluzowych dziąseł i układu pokarmowego oraz można go stosować podjęzykowo bez bólu i niszczenia sobie szkliwa zębów.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 1438 / 90 / 2
@Hlaskover to masz złe info stary, jest najtańsza na rynku.
action movie:gun:
  • 364 / 94 / 0
@stuk

Musi mieć inne pH będąc wolnym aminokwasem.

Osobiście nie testowałem, jednak działaniem nie powinien się różnić od fenibutu HCl. Co niektórzy użytkownicy zgłaszają spokojniejsze jego działanie względem HCl.
Na BL sobie chwalą. Ciężej rozpuszczalny w wodzie rzecz jasna.

"Zasadniczo FAA (wolny aminokwas) oznacza, że ​​jest jak każdy aminokwas - obojnaczy - grupa aminowa jest naładowana (NH3 +), karboksyl jest również naładowany (COO-). Gdy tylko dotrze do żołądka, którego pH mieści się w zakresie 1-2, karboksyl zostaje protonowany przez HCl w żołądku i zasadniczo staje się fenibutem HCl.
Nie powinno być różnicy w absorpcji. Jeśli już, fenibut HCl powinien być lepiej wchłaniany."

Gdzie znalazłeś źródło, w którym wychodzi taniej niż HCl? - PW.

Przykładowo Liftmode Fenibut F.A.A jest o 35$ droższy za 100g niżeli HCl.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.