Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 336 / 68 / 0
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8504390/
Fajne badania o bpc 157 mozna sobie przetlumaczyc w duckduckgo, zamawiam po wyplacie licze ze szybciej zagoi mi sie glowa po rzuceniu e fajka ;) Akurat urlopu tydzien bedzie, to bede sie ostrzykiwal w brzuch ;)
Ten cjc to chyba oleje podobno tez cos z cukrem pierdoli, a ja tego mk677 nie moge dojesc. Chetnie go oddam.
Uwaga! Użytkownik HardCracks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 336 / 68 / 0
BPC 157 i uszkodzenia mózgu
W naszym ostatnim badaniu stwierdziliśmy, że BPC 157 ma bezpośredni efekt terapeutyczny u szczurów po udarze (tj. przeciwdziała urazom spowodowanym niedokrwieniem/reperfuzją hipokampa). W szczególności BPC 157 podano po obustronnym zaciśnięciu tętnic szyjnych wspólnych przez 20 minut, a następnie reperfuzji (Vukojevic i wsp., 2020). U szczurów poddanych niedokrwieniu BPC 157 podawano podczas reperfuzji; przeciwdziałał zarówno wczesnemu, jak i opóźnionemu uszkodzeniu nerwów (tj. 24 i 72 godziny po reperfuzji). Ponadto BPC 157 promował pełną regenerację funkcjonalną; związek ten złagodził spadki w kilku zadaniach behawioralnych: labiryncie wodnym Morrisa, pochylonym chodzeniu po belce i testach bocznego pchania (Vukojevic i in., 2020). Zbadaliśmy również zmiany ekspresji informacyjnego RNA (mRNA) w mózgu 1 i 24 godziny po urazie, aby określić potencjalny mechanizm działania BPC 157. Leczenie BPC 157 doprowadziło do podwyższenia poziomuEgr1, Akt1, Kras, Src, Foxo, Srf, Vegfr2, Nos3 i Nos1 oraz obniżenie poziomu Nos2 i Nfkb w porównaniu z nieleczonymi szczurami ( Mapk1 nie był aktywowany) (Vukojevic i wsp., 2020). Wyraźna regulacja w górę Egr1 i Vegfr2 sugeruje, że BPC 157 ma właściwości unaczynienia i ten mechanizm prawdopodobnie leży u podstaw jego zdolności do modulowania uszkodzenia niedokrwienno-reprofuzyjnego. Najciekawszym odkryciem jest silna regulacja w górę Nos3 , niewielka regulacja w górę Nos1 i supresja Nos2w porównaniu ze zwierzętami kontrolnymi. Efekty te mogą potencjalnie stanowić nowe rozwiązanie terapeutyczne w przypadku udaru, wywierając specyficzny korzystny wpływ na OUN (tj. na reperfuzję, łagodzenie uszkodzenia neuronów, a tym samym regenerację bez zaburzeń pamięci, ruchu i koordynacji oraz ekspresji poszczególnych geny w hipokampie) (Vukojevic i wsp., 2020).

Potwierdzając nasze ustalenia, BPC 157 przeciwdziała również różnym encefalopatiom, które pojawiają się po ekspozycji na różne czynniki lub szkodliwe procedury, niezależnie od dotkniętego obszaru mózgu: urazowe uszkodzenie mózgu (Tudor i wsp., 2010), selektywne i nieselektywne niesteroidowe leki przeciwzapalne leki (NLPZ; tj. cyklooksygenazy mózgowe są preferencyjnym celem hamowania paracetamolu; Sikiric i wsp., 2013; Lojo i wsp., 2016; Drmic i wsp., 2017), masywna resekcja jelita, patologia podobna do stwardnienia rozsianego wywołana kuprizonem , przedawkowanie insuliny lub przedawkowanie magnezu (Sikiric i wsp., 2013; Medvidovic-Grubisic i wsp., 2017). BPC 157 może być również stosowany do łagodzenia współistniejących drgawek spowodowanych encefalopatią wywołaną przez NLPZ (Sikiric i wsp. 2013) (Tabela dodatkowa 1). Schematy leczenia BPC 157 wyraźnie łagodzą uszkodzenia mózgu wywołane urazowym uszkodzeniem mózgu (spadek ciężaru); u myszy obserwuje się poprawę wczesnych wyników leczenia i minimalną odroczoną śmiertelność w ciągu 24-godzinnego okresu po urazie (Tudor et al., 2010). Ostatecznie terapia BPC 157 wywołuje widoczną poprawę: krwotok podpajęczynówkowy i dokomorowy, rany szarpane mózgu, rany krwotoczne i następujący po nich obrzęk mózgu stają się mniej intensywne (Tudor et al., 2010). Ponadto leczenie BPC 157 promowało powrót do zdrowia po ciężkim osłabieniu mięśni, które pojawia się wraz ze zmianami w mózgu (Sikiric i in., 2013; Medvidovic-Grubisic i in., 2017).
Uwaga! Użytkownik HardCracks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2928 / 1591 / 35
Mam pytanie do Ciebie ja po sr9009 czuję sporo energy i jest to stabilne 4 godziny jeśli zjem przykładowo 2 jajka na miękko nie więcej, pierś kurczaka i sok z cytryny i kaktusa bez cukru. Czy ty po BCP 157 podobnie coś takiego odczuwałeś? W sensie energii. Oczywiście bez odpowiedniego jedzenia też czuje nawet sporo energi więcej jak po metylofenidat.Tylko ta energia u mnie jest taka, że niby nic ale jak zaczynam coś robić to jest flow. Bardzo przyjemne dla mnie rzecz jasna.Jest już dostępny sr9011 ale czekam jak u mojego dostawcy pojawi się w niższej cenie.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 1174 / 222 / 23
Będę kupował na kontuzję, prawdopodobnie BPC. Jakie z peptydów działają bez wstrzykiwania tylko podjęzykowo?
  • 149 / 20 / 0
Na jaka kontuzje chcesz? Mi bpc zdecydowanie pomaga z lekko rozwalonym rotatorem barku ale musisz brać iniekcje jak najbliżej miejsca urazu nie wiem jak podjęzykowo ale w tabsach nie pomaga wogole bo ulega rozkładowi w żołądku
  • 1174 / 222 / 23
@sur10za
Mam BPC-157 od jakiejś firmy z Alledrogo. Już po pierwszy zastrzyku w bark około 400mcg. Będę brał 2 razy dziennie, bo po prostu nie mogę być bez ćwiczeń przez miesiące, jakieś fizjoterapeuty itd. Zdam relację niedługo czy działa. Bark uszkodziłem przy szerokim podciąganiu z obciążeniem, dorzuciłem sobie z dupy kilkanaście kg, niby się podciągałem, a po śnie na drugi dzień rozpierdol w barku i 2 tygodnie nie schodziło
  • 2803 / 361 / 0
@sur10za BPC157 brane w tabsach bardziej pomaga na układ trawienny leczy np refluks i takie tam podobne rzeczy
  • 287 / 140 / 0
Troche mało informacji jak na hypereala :D

Za miesiąc lub dwa myśle do włączenia mojego leczenia jakiś wynalazek.

Zależy mi by był jak najbezpieczniejszy, dodawał energi typu mph (to tylko pierwszy lepszy przykład) działał cały dzień, zwiększał siłe i pewność siebie

sr9011 sie nada ?
edit. już wiem, że nie.

zależy mi też na tym by nie było interakcji między nim a lekami
  • 79 / 22 / 0
BPC 157 wcale nie trzeba bić bezpośrednio w miejsce urazu, w ciężkich przypadkach dobrze jest połączyć z TB-500. Połączenie to jest mocnym działem na stany zapalne w organiźmie.
Mankamentem jest jego działanie angiogeniczne. Z jednej strony SUPER! bo właśnie pozwala nam uporać się z jakimiś tam paskudnymi urazami, niestety sama angiogeneza to wcale nie taki milutki proces jakby mogło się wydawać.

SR 9009/SR 9011 - na pewno boostują nastrój, lekko napędzając. Bardziej stosowałbym je jako właśnie wsparcie w pracy, nauce niż w gubieniu tłuszczu, a jako takie są reklamowane. 9011 działa dłużej przy mniejszej liczbie uboków. Bardzo często występującym skutkiem ubocznym jest problem z zaśnięciem, wynika to raczej ze zbyt późnego przyjęcia substancji. Osobiście nie doświadczyłem żadnych.

Cortagen - wspominałem o tym w dziale z cerebrolizyną. Reklamowany jest jako lepsza forma Cortexinu, a to brzmi wręcz bardzo dobrze.

PT 141 - działa, działa dobrze. Niezła alternatywa na tadalafil czy sila, chociażby z tego, że nie dochodzi tu do tak nieprzyjemnych skutków ubocznych jak u tych dwóch panów. Lepiej bić niż psikać. Dla pań i panów.
Jest to zdecydowanie lepsza opcja niż np. oksytocyna, która ma paskudne skutki uboczne...
Bardzo bolesne skurcze.
Uczucie stałego napięcia macicy – wrażenie stałego, nieustępującego skurczu.
Pęknięcie macicy.
Zwiększone krwawienie z dróg rodnych.
Ból głowy.
Reakcja alergiczna na syntetyczną oksytocynę – pokrzywka, trudności w oddychaniu, obrzęk twarzy, ust, języka lub gardła.

i jeszcze jedno.
Nie nazwałbym SARMów świetnymi środkami. Wiele z nich ma paskudniejsze oddziaływanie na nasz organizm niż SAA. Dwa, że nadal mało jest tych badań, to że niektóre z nich faktycznie dają mocne efekty na siłowni i są dostępne w sieci wcale nie czyni ich świetnymi. Sporo jest opisów o skutkach podobnych bądź też gorszych jak te w przypadku SAA, a jednak te drugie są na rynku od lat wielu, sa przebadane, już samo to przechyla szale na ich stronę. Dostęp dzisiaj do SAA to też jakiś żart, jest tego mnóstwo. No nie wiem, nie wiem... Potrzeba tu jakiego filozofa chyba.
"jak Ci się nie podoba rzeczywistość, to sobie idź gdzie indziej".
  • 287 / 140 / 0
@dawidbengurion polecisz cos jeszcze?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.