Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 357 / 47 / 0
O to jest to, feta i lecisz na kibel.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 227 / 76 / 0
amfa zażyta w celu wydalenia kału na opio 🤔
+100 do skupienia podczas stania ...
Kurwa nigdy nie waliłem ciągów to mój pierwszy raz i chyba te wydalanie jest najgorsze zwłaszcza że mnie gastro bierze po morfinie...
Uwaga! Użytkownik MefedronowyKoneser nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4894 / 853 / 0
@Duce Wybacz, ale ja nie siedzę w opio więc tylko intuicyjnie odpowiedziałem na pytanie. Moja wiedza na temat opio jest tylko teoretyczna więc wspomniałem tylko o środkach które mogą mu pomóc.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1823 / 104 / 20
@serotoninowy
Luz, przecież to nic złego. Tylko nie rozumiem co ma siedzenie w opio do używania antyhistamin.

Sory za reakcję, jeśli brzmiało to jakbym się oburzył. Zdziwiony byłem strasznie po prostu że wiedza o antyhistaminach nie jest dość powszechna i jest opcja albo siegania po leki na receptę albo męczenia się. Myślałem że leki antyhistaminowe są w powszechnej wiedzy i użyciu tak jak przeciwbólowe jakieś paracetamole ibuprofeny. Ale chyba po prostu to ja mam na to zaburzone spojrzenie, ponieważ miewałem kiedyś spore problemy z alergią i dla mnie alertec był czymś co miałem zawsze przy sobie i zażywałem, czasem codziennie i z pamięci mogę wymienić pewnie z 10 nazw leków jak Zyrtec, Alertec, Cetip et cetera
22 grudnia 2022MefedronowyKoneser pisze:
i chyba te wydalanie jest najgorsze
Najgorsze jest dojście do punktu w którym po ciągu okaże się że pojawiły się objawy odstawienne. Pierwsze razy są łagodne, ale w szczególności z mocnym opio uważaj. U mnie po 4 dniach z oxykodonem wystąpił leciuśienki pierwszy skręt .

Niemniej przyznam, że bywały momenty że dosłownie płakałem na sedesie, jeszcze jak się zdarzyło, że się zjarałem, lekko upiłem i w takim stanie czułem jak przesuwa mi się po kiszkach a mięśnie gładkie przepychają strawiona treść pokarmową. Łeh, nieprzyjemne uczucie.
Czasem po sraniu wręcz myślę jak się czują geje po stosunku, bo kał potrafi mi tak rozsadzić tyłek że wychodzi z krwią a ja potrzebuję minutki żeby pozwijac się z bólu
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 14 / 1 / 0
Siema, czy to możliwe zeby po jednym wzięciu morfiny i to oralnie wzrosła strasznie tolerancja? Brałem normalnie codziennie 140mg oxy i było dobrze a w czwartek brałem mst 200 i chyba zjadłem z 3 tabsy. Od tamtego momentu dawka 140mg oxy jakby w ogóle nie działała, dziś wziąłem 180mg oxy i tez nic nie czuje, wcześniej myślałem ze to przez chorobę bo również od czwartku miałem grypę ale ona juz przechodzi. Dodam jeszcze, ze te 3 tabsy mst200 jakoś mocno mnie nie porobiły. O co może chodzić? Nie chce mi sie wierzyć ze jednorazowe wzięcie większej dawki by tak mnie załatwiło bo te mst nawet sie całkowicie nie wchłaniają bo maja ten wosk swoj
  • 4603 / 2206 / 1
NIE, Tolerancję buduje się tygodniami/miesiącami/latami.
  • 14 / 1 / 0
To wiesz może co jest przyczyna takiej dziwnej sytuacji, ze tydzień temu 140mg oxy mnie robiło całkiem nieźle a dziś po 200mg nie czuje żadnego działania?
  • 4603 / 2206 / 1
Czynników wpływających na farmakodynamikę wchłaniania leków jest przynajmniej 12 bezpośrednich i pewnie ponad 50 pośrednich. Kiedyś nawet musiałem się ich nauczyć wszystkich u kolokwium z tego zaliczyć. Użyj googla i odpowiedz sobie na pytanie. Będzie szybciej w tenn sposób.

Ja podam dwa przykłady.
1. Na śniadanie zjadłeś fajną pachnącą jajecznicę. -40% do wchłaniania leków w żołądku i dwunastnicy. Innymi słowy tracisz co najmniej 25% siły leku który zjadłeś.
2. POpiłeś leki sokiem naturalnym z grejpfruta. Zyskałeś w ten sposób kilkanaście do kilkjudziesięciu procent siły leku (w zależności od reakcji organizmu).
3.
4.
5.
itd. itd. itd.
.
.
.
101. Ciśnienie atmosferyczne tego dnia było niskie i w związku z tym Twój układ krwionośny musiał rekompensować go zwiększoną pracą - szybciej wątroba przerobiła lek i krócej czułeś jego działanie.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś że to nie jest takie proste. Musisz przeanalizować co robisz przy okazji ćpania i nauczyć się tych szczególnych "mechanizmów" które Ci pomagają, a które przeszkadzają. Tyle i tylko tyle.

Ważne.
Jak się tego nauczysz, to spisz tutaj i otwórz nowy temat po konsultacji ze mną - zrobimy ważny FAQ dla nowych userów. Mam już sporo materiału wyjściowego z opisami, które zostały z innego nieskończonego projektu, to się przydadzą jako element merytorycznego opisu. My natomiast dołączymy badania na człowieku;)
  • 14 / 1 / 0
No u mnie opio zaczęło gownianie działać właśnie w czwartek/ piątek i od piątku nie działa praktycznie niezależnie od dawki. Mam wrażenie jakby u mnie powodowała to grypa bo właśnie w piątek zaczęła sie gorączka do soboty i ogólna infekcja - katar, kaszel, ból gardła, głowy i ogólne osłabienie. Tyle, ze teraz juz zdrowieję a sytacja z opio tak samo chujowa. Na chłopski rozum to gryp jest przyczyna sytuacji ale wole sie dopytać.
  • 4603 / 2206 / 1
Grypa będzie gdzieś pod numerem #44;) Paradoksalnie może zarówno wzmocnić, jak i osłabić działanie substancji. Taki paradoks.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.