Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 40 / 7 / 0
@Morfeo
Piszesz o zaleplonie jakby go wycofali z produkcji. Serio aż taką rolę odgrywa wygląd kapsułki? Przecież to nie kobieta. Dla mnie to bez znaczenia, i tak jak nie mogłem zasnąć, to wysypywałem zawartość tej niebiesko - różowej do szklanki z wodą, a resztę wyrzucałem. Przecież w tym była sama chemia. Cholera, po napisaniu tego zdania uświadomiłem sobie, że w tym co wypijałem z tą wodą była jeszcze większa chemia...

Scalono – CATCHaFALL

Dodam jeszcze, że jeśli chodzi o zaleplon, to jeden jedyny raz poczułem po nim niesamowitą błogość, która była dużo lepsza niż ta po zolpidemie. Ale wtedy wziąłem też na noc przepisany przez lekarza Sirdalud - taki lek na rozluźnienie mięśni. Leżąc po tym (obydwie substancje po 1 tabl.) przed snem czułem coś bardzo przyjemnego w głowie, to było naprawdę niesamowite. Jakiś czas potem próbowałem powtórzyć to w tym samym zestawie, ale to się już nigdy nie powtórzyło.
  • 1424 / 89 / 2
16 maja 2022ImGoingHighIn505 pisze:
co, zaleplon? najsłabszy z zdrugs? jaki tok rozumowania Cię zaprowadził w te rejony? :D

nie, absolutnie nie, zwykla recka
Jest sklasyfikowany i już dawno ekspercie na rpw, wszystkich dragów i leków trzeba spróbować.
action movie:gun:
  • 78 / 8 / 0
Zoplikon i zaleplon zostały usunięte w nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu. Mają identyczny status jak inne leki i są na zwykłą receptę. Teraz tylko zolpidem jest psychotropem.

99% lekarzy tego nie wie i nie sprawdza nowych wersji ustaw
ODPOWIEDZ
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.