CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
207
29%
2.Cos działa
141
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
112
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
35
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 716

ODPOWIEDZ
  • 4475 / 711 / 2198
Btw - jestem po kilku dniach dawkowania CBD Pure 30% 3000 mg.

Wnioski:
  • Po ciężkich treningach łatwiej mi się wstaje, lepiej się wysypiam oraz ogólnie zasypiam lepiej.
  • Nie mam jakiejś dziwnej fazy ani kaca po tym olejku, działa bardzo przyjemnie. Suplementuje aktualnie 7-8 kropelek/per day.
  • Jakość do ceny chyba adekwatna, jak skończy się fiolka to dam więcej feedbacku.
  • To mój pierwszy olejek od 7 miesięcy, więc można powiedzieć, że dawkuje na czysto, wcześniej nic nie brałem.
Zobaczymy. Aktualnie jestem zadowolony, bo buteleczka jest fajna. Waham się z kropelkami od 5 do 8. Zależy, jaki mam dzień i kiedy uważam, że regeneracja czy luz jest mi bardziej potrzebny. Śpię jak dziecko, to trzeba przyznać. Sen dość mocno głęboki, nawet telewizor mi nie przeszkadza.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 49 / 16 / 0
Ma ktoś do polecenia susz CBD z zauważalnym działaniem? Wszystkie, które testowałam do tej pory, miały działanie na granicy placebo. Jedynym wyjątkiem były produkty włoskiego producenta Terre Di Cannabis, polecone w tym wątku wieki temu. Zależy mi na suszu, nie na olejku, bo lubię zająć czymś ręce (i płuca;) na detoksie od THC.
what do you call a dictionary on drugs?
Spoiler:
  • 88 / 53 / 7
@kateordie
Ja sobie zamawiam susze od Freedom Farms, seria Patient series - 5g/79zł. Susze z tej serii mają do 8% CBD, waporyzując mam - lekko mopsowaty ryj (jak po THC tyle, że słabiej) ale przede wszystkim czuję, że jestem odurzony.
  • 107 / 22 / 0
@kateordie Przyjacielu, cbd się tak słabo wchłania przez palenie że żeby poczuć cokolwiek sugerował bym jednak olejek lub żywność z CBD, czekoladę,żelki cokolwiek.
Ewentualnie zainwestuj w waporyzator, on powinien wyciągnąć z suszu to co najlepsze bo spalanie strasznie to ogranicza.
  • 481 / 73 / 0
@barste to prawda. Makumba z suszu albo olejek. Susz jako dodatek do normalnego palenia.
  • 49 / 16 / 0
@barste Zapomniałam dodać, że CBD przyjmuję oczywiście z waporyzatora, zaczynając od 170 stopni ;) Mimo to działanie większości większości produktów nie jest dla mnie zadowalające, ale w przyszłości na pewno sprawdzę Freedom Farms, dzięki za hint!
what do you call a dictionary on drugs?
Spoiler:
  • 623 / 70 / 0
Biodostępność waporyzowanego/palonego CBD to średnio 45%, jedzonego średnio 13% a podjęzykowo 35%, dane z https://purehemp.pl/baza-wiedzy/biodost ... pozywczych

Ja tam na Kombinat nie narzekam, komora 0.4g bardzo dobrze na mnie działa jak na susz CBD
  • 481 / 73 / 0
@motocyklista no właśnie widziałem dwa badania. Jedno to co podałeś i drugie, które na odwrót czyli 50-60% z palenia, a z jedzenia 99%. Jestem skłonny temu drugiemu badaniu, zauwaz, że bardziej porobisz się w przeliczeniu mg thc w makumbie niż w zapalonej lufce.
  • 822 / 142 / 0
90% z jedzonego może się wchłaniać ale straty mogą powstać podczas dekarboksylacji suszu, trzeba uważać z temperaturą.
  • 4475 / 711 / 2198
Ja zobaczę, jak czas i możliwości pozwolą, to może po olejku też przeskoczę na waporyzowanie suszu CBD. Tylko nadal nikt nie dał jednoznacznej odpowiedzi, co do suszów ze sklepów z e-fajkami, polecacie to, brał ktoś?
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.