Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 501 / 18 / 0
@Chester23 Ogólnie mam natręctwa . A powiedz mi najlepsza dawka na depresje i lęki wenli to 150 do 225 mg ?
  • 94 / 47 / 0
@PeTek89 Dla mnie na lęki najlepiej działa 150 mg. Kiedyś łączyłem z 20 mg paro i nie było źle, więc może spróbuj. Co do natręctw to też mam związane z lekami, staram się walczyć bo z częstych zmian wychodzi kupa. Zdrowia Kolego
  • 501 / 18 / 0
@Chester23 Dzięki.
Defynitywnie zostaje tak jak jest czyli przy paro nic nie zmieniam już .
  • 501 / 18 / 0
19 listopada 2022PeTek89 pisze:
@Chester23 Dzięki.
Defynitywnie zostaje tak jak jest czyli przy paro nic nie zmieniam już .
Tak jest aktualnie.
  • 10 / / 0
Będę mógł sobie zażyć DXM na sylwestra spędzonego samego w hotelu?
Jestem aktualnie na 112mg.
DXM chciałem tak ze 150mg bo nigdy nie brałem a chciałem przeżyć dysocjację.
  • 785 / 16 / 0
Czy wenla da rade na myśli obsesyjne? Ogólnie deprecha też
  • 3455 / 555 / 2
Na myśli obsesyjne nie za bardzo wenla, bo sama w sobie jest napędzaczem. Na myśli obsesyjne lepiej Depakina.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 785 / 16 / 0
A od kiedy to depakine jest na nn xdd
  • 431 / 23 / 0
Czy ktos mial zespół serotoninowy??? Boje sie ze u mnie trwal ponad dwa tygodnie i uszkodzilem sobie serce... po zazyciu lekow mialem dosc silne bole w klatce piersiowej i bol oraz oslabienie podczas wysilku...

Zazywalem przez 3 dni 5 lekow psychiatrycznych potem na dwa tygodnie zredukowalem do 3 lekow :/ po tych dwoch tygodniach dopiero jak odstawilem leki zaczelo ustepowac ale bol utrzymuje sie do dzisiaj tylko duzo mniejszy...
Mial ktos podobnie, czy to ZS czy tylko skutki uboczne lekow?
  • 501 / 18 / 0
01 grudnia 2022deoodeoo pisze:
Czy wenla da rade na myśli obsesyjne? Ogólnie deprecha też
Wenla napewno.nie NN ona powoduje że jest jeszcze gorzej
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.