Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Siema, od dłuższego czasu walę herę, właśnie wpadło mi kilka ampułek fenta 10ml (50ug/ml). Da się jakoś połączyć te 2 rzeczy? Do fentanylu przymierzam się od dłuższego czasu, ale bez herki nie umiem żyć. pozdro
  • 2814 / 365 / 0
Tak połącz here i fenta to więcej nie napiszesz już tutaj postu ... proszenie sie o kłopoty takie połączenia i pomysły
  • 8 / / 0
:halu: A po jakim czasie od ostatniego helu mogę brać fenta? Walę 25 mg w kable
  • 186 / 36 / 0
A może lecąc z helem odpuść sobie fente? To rosyjska ruletka, gdzie nie jedna komora w magazynku jest nabita, tylko jedna pusta a reszta załadowana.
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 8 / / 0
Dobra chyba tak zrobię, za bardzo się napaliłem na tego fenta, a jeszcze bym pożył trochę %-D . Zostawię sobie na kiedyś, a póki co zadowolę się herką dzieki
  • 2 / / 0
25 listopada 2022norbertgierchuck pisze:
Siema, od dłuższego czasu walę herę, właśnie wpadło mi kilka ampułek fenta 10ml (50ug/ml). Da się jakoś połączyć te 2 rzeczy? Do fentanylu przymierzam się od dłuższego czasu, ale bez herki nie umiem żyć. pozdro
jesli wejdziesz w ciag fenta np jaranie to juz tylko przy tym zostaniesz...szybsze, prostrze ---- heroin to za duzo zabawy z przygotowaniem i za dlugo....

Fuzja - 909
26 listopada 2022norbertgierchuck pisze:
:halu: A po jakim czasie od ostatniego helu mogę brać fenta? Walę 25 mg w kable
zalezy jaka masz tolerancje. Znajomi co bawili sie i w jedno i w drugie - zwykle po strzale heroiny i po paru h palili fenta, ale to to jak mowie tolerancja i musisz kontrolowac co sie dzieje. Ja przekoczylem z hery na fenta i juz do hery nie wrocilem. Siedzialem w tym przez rowno rok. Ogolnie nie polecam mixow. Pare osob sie przekrecilo kolo mnie (wiekszosc z nich wlasnie jechalo na mixie). W sumie do dzis dnia nie wiem co sie dzieje z tymi ludzmi. Bylem tak znieczulony, tak doje#$@$#, ze sie juz sam nie kontrolowalem. Bylo mi to obojetne. Jesli kogos interesuje uzalenienie od fentanylu i moje spostrzezenia - zapraszam do pytan. uzaleniony bylem w miescie portland w usa.
  • 3 / 1 / 0
Też byłem zabrany Furanyl-fentanylem w wieku 21 lat. Do tego wszyskie dostępne rc i metaamfetamina. meta pojawiła się w moim nosie w wieku 16 lat - jakoś dawałem radę z nią żyć. Rc ogarnąłem gdy miałem 18, leciało wszystko co tylko było u kolekcjonera i 3 lata było fajnie bo za 100 zł melanż był konkretny. Przypadkiem w samplu dostałem liquid devil i moje życie rozjebało się jak tylko mogło... Przez 8 miesięcy nie miałem kontaktu z rzeczywistością myślałem tylko o tym gdzie mogę się schować żeby zajebać kilka buchów i na 20 min miałem spokój. gdy tylko kończyła się buteleczka dostawałem paniki a nim zdążyłem ogarnąć kasę i kolejną paczkę dostawałem takiego skrętu że do dziś pamiętam doskonale ten ból - te wspomnienia to koszmar. przez te 8 miesięcy 4 razy miałem zapaść i kończyłem w szpitalu. ostatnie odcięcie to dwudziesto minutowe zatrzymanie akcji serca. gdyby nie pewna osoba która udzielała mi wtedy pierwszej pomocy nie doczekał bym kareki na 100%. oczywiście nie sam fentanyl to spowodował bo miałem w sobie tyle różnych rc i meth że nie pamiętam ich wszystkich, na pewno były syntetyczne kanabioidy MPA, 4F-PVP i inne stymulanty. pamiętam tylko że w tym całym rozjebaniu chciałem się podbudować witaminami i wziąłem dużą dawkę niacyny - potem obudziłem się na soże z wpiętym cewnikiem wewnętrznym... dno. potem jakieś przebłyski jak podali mi nalrekson i zaczeło mnie wyginać, trzepać i odczucie że wole umrzeć niż czuć to co wtedy. tak więc fentanyl w każdej odmianie jest pewną porażką dla biorącego no chyba że ma szczęście i nie obudzi się już z tego błogostanu bez powrotu świadomości i odejdzie nawet o tym nie wiedząc. reasumując fentanyl - niebo gdy jest, piekło gdy go braknie a tak na prawdę samobujstwo ze szczególnym okrucieństwem
  • 2814 / 365 / 0
Jak mnie ten fentanyl wku*rwia już !! .A więc biorę fenta do ryjca pod policzek ( bo tam również mamy śluzówki przez które fentanyl sie przedostaje do krwiobiegu itp ) i nie mogę ogarnąć jednej sytuacji czyli np wczoraj biorę połowę plastra 100ug pocietego na równe 2 kawałki wkładam pod policzek i czekam czasami nie czuje tego " chemicznego " smaku fenta a łapie noody bo przysypiam gdy siedzę na tel itp czasami czuje ten " smak fenta " w ryju i też jest dobrze a czasami mimo równych kawałków a nawet i większych nic totalnie nie czuje jakbym ku*rwa gume balomową trzymał oczywiście zawsze " BHP " stosuję czyli dokładnie płukam usta ba myje zęby płukam ciepła wodą odczekuje z 5-10 min kroje plastry i dopiero wkładam i nie mogę ogarnąć że raz dziala pięknie a nastepnym razem nic .. ktoś się wypowie ? @starydziad może Ty ? Jesteś Mega ogarnięty jeśli chodzi o fenta i powiesz czemu tak jest ? fent brany tylko doustnie nke chce I.V bo wiem ze bym ostro poleciał.. i jak zredukować dawki i odstawić bo to też nie jest łatwe.. które leki mogą pomóc odstawić by " dupa " jak najmniej bola i dało się przeżyć.. proszę jeszcze @DexPL o pomoc w tym
  • 2538 / 215 / 0
@sclero2014 jeśli chodzi o leki do odstawki to obowiązkowo pregabalina. Możesz też zrobić tak : po przycięciu dawek fenta do absolutnego minimum, odstaw go całkiem, a zamiast tego wszamaj tramadol z kodeiną + Pręgą. Dawki musisz empirycznie dobrać. Ja po miniciągu na fencie miałem tolerke wystrzeloną w kosmos. Chyba w 6 dni wyżułem 2 plastry 100uq. By móc funkcjonować na dzień dobry szamałem 540mg kody, 500mg tramadolu + 300-450 pregabaliany. A i to skręt się w pierwsze dwa dni przebijał. Po 2 dniach zmniejsz dawki kody i trampka, ucinając po 100mg. Pregabalina bez zmian. Gdy dojdziesz do ostatniej 100 kody i trampka to z nimi się rzegnasz, zostajesz tydzień na pregabalinie. Świetnie znosi skręta fizycznego jak i niesamowicie pomaga na psychikę. Po tak krótkim ciągu pregę osstawiasz z miejsca, jeśli jesteś wrażliwy tniesz dawki. Po 50-150mg na dzień. Zamiast kodeiny lepsza była by morfina jeśli masz taką opcję. Dłużej działa, do tego nie tyra flaków jak koda, no i cenowo wychodzi lepiej. Mając morfinę możesz zrezygnować z tramadolu, pregabaliany. Pregabalinę włączasz do leczenia dopiero gdy odstawiam całkiem majkę. Przy kodzie trampek konieczny, gdyż sama K za słaba by zagłuszyć fentasiowy skręt. trampek działa synergicznie, do tego antydepresyjnie, dodaje energii. Przy skrętach dobrze pomaga również baclofen. Możesz przeżyć odstawkę F tylko przy pomocy pręgi, Bakusia, jednak będzie to bardziej bolesne. W tedy warto dodać coś orzeciwbólowego, ibuprofen, Ketonal itp. oraz loperamid na biegunkę. Polecam trzymać się od fentasia z daleka, straszny syf, winduje tolerkę w kosmos, mało euforyczne działanie.
  • 2814 / 365 / 0
@chlorekturbokofeiny fentanyl znam dość dobrze od kilku lat .. tylko u mnie sytuacja jest taka ze biore go głównie medycznie a nie dla " jazdy " a ze przez chorobę przezskornie się nie wchłania to dlatego pod policzek . Majke mam ale p.o wgl nie działa bo mam jelita po chemioterapii zajechane i mam coś że leki podane P.O slabo się wchłaniają. .pregabaline mam więc chyba dawki zaczne uconac bo leci połowa plastra 100 dziennie . Zacznę brać pregabe i zobaczę na ile będę mógł uciąć dawki . baklofen nie dla mnie po nim czuje sie jak pijany ..
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.