Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
a jak z mefedronem?
czy w taki dzień kiedy coś się bierze lepiej nie łykać rano dawki leku? bo czytałam coś że to może pomóc
  • 3455 / 557 / 2
Robienie przerwy jeden dzień nic tu nie wskura. Odstaw na tydzień wenlę, przywal szczura i zobaczysz co dalej.

Mi osobiście walenie szczurów z wenli wchodzi xd
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Trzynaście dni temu zacząłem brać Velaxin ER. Początkowo przez 4 dni 37,5mg (według zaleceń psychiatry), potem zwiększyłem dawkę do 75mg. Przez pierwsze dni czułem wyraźne pobudzenie, mrowienie w nogach i ziewanie co 30 minut połączone z lekkimi zawrotami głowy i nudnościami. Te efekty uboczne były do zniesienia.

Po około tygodniu wydawało mi się, że psychicznie czuję się już lepiej, momentami szczęśliwy, efekty uboczne zaczęły ustępować. I nagle znikąd (dzień 10) zacząłem czuć się bardzo źle. Stres, silne ataki paniki (wcześniej też mi się zdarzały, ale rzadziej i mniej intensywne), myśli samobójcze i myśli o samookaleczaniu.

Ale najgorsza z tego wszystkiego jest bezsenność. Razem z Velaxinem miałem wypisaną Hydroxyzyne. Początkowo pomagała w zaśnięciu, ale gdy efekty uboczne się nasiliły (po dniu 10), nawet ona nie pomagała.
Póki co się jakoś trzymam i mam nadzieję, że te gorsze efekty uboczne niedługo miną.
  • 311 / 43 / 0
@gizmotrop
Ja biorąc wenli 75mg po 4 tygodniu brania wpadłem w ciąg na kryształach i już następnego dnia rano miałem zespół serotoninowy straszna sprawa nie polecam
  • 6 / / 0
Jak to jest z tym sniffowaniem wenli? Jakie dawki, jaki efekt i do czego można to porównać?
  • 1 / / 0
Hej.

Od dwóch lat biorę wenlafaksyne 300mg która idealnie podziałała mi na stany lękowe, nerwicę, po prostu złoto. Ostatnio dostałam dopegyt (metyldope) i czuję się źle. Jakby SNRi przestał działać. Ma wpływ? Ginekolog (od którego dostałam) mówi że nie ma wpływu. Pomocy 🤎

Przeniesiono do wątku ogólnego, zakładanie nowego jest zbędne — Catch
  • 961 / 176 / 0
@Weronika95s przyjmujesz wenlafaksyne w dawce 300mg która już dobrze działa na noradrenaline a dopegyt powoduje spadek uwalniania noradrenaliny do szczeliny synaptycznej czyli zmniejszył Ci się zapewne poziom noradrenaliny dlatego czujesz się źle/jakby lek SNRI przestał działać jak należy.
  • 3016 / 1020 / 0
ja obecnie przerzuciłem się z Asertinu (sertralinum), który brałem trzy miesiące na Efectin (wenlafaksyna) i zwiększyłem również dawkę do 150 mg/d tegoż środka i muszę powiedzieć, że w moim przypadku przejście z leku antydepresyjnego SSRI na SNRI było właściwym posunięciem, ponieważ czuję więcej aktywizacji i mniejsze rozleniwienie, a także namiastkę delikatnego "speeda", który daje energię do działania. poza samym działaniem antydepresyjnym.

ja jestem i zawsze byłem zagorzałym przeciwnikiem tej grupy leków. do ich brania zmusza mnie rodzina, ale czuję jakieś korzyści z brania preparatu, w szczególności, gdy brałem ją razem z Bunondolem (buprenorfina). czułem się dosyć dobrze, bo przeciwdepresyjno - aktywizujące działanie Efectinu wchodziło w ładną synergię z kojącą wszystkie psychiczne bolączki mentalne buprenorfiną.

póki co przetestuję działanie wenlafaksyny, skoro i tak familia mnie zmusza do łykania antydepów, może mnie trochę postawi na nogi po trudnym okresie, który ostatnio miał miejsce. spróbuję podwyższyć dawkę do 225 mg, aby ruszyło coś na rec. dopaminowe.

dam znać jak idzie i czy dalej przyjmuję ww. medykament.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 6 / / 0
Czy przyjmując wenlafaksyne w dawce 112,5 mg rano, można sobie wieczorem przyjąć hydroksyzyne by troche się wyciszyć? Jakieś dziwne lęki mi się właśnie objawiły i zastanawiam się czy mogę stłumić to hydro.
  • 961 / 176 / 0
@polar1994 chcesz się naćpać to ogarnij sobie jakiś kryształ bo w wenlafaksynie wyciąganej nosem nie zaznasz tego czego szukasz
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.