Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3647 / 601 / 1
03 października 2022Piolun pisze:
Pod jakim konrektnie względem pregabalina działa na was negatywnie pamięciowo? Biorę dobowo z przepisu lekarza 600 mg dobowo. Nie powiem, działa p/lękowo, najlepiej to czuję jak na przykład zapomnę przyjąć wieczorną dawkę a rano budzę się i stan lękowy powoduje że czuję się katowany. Pytanie do długo biorących, czy ktoś z was zauważył że przytył lub tyje biorąc pregabalinę? Nie wiem czy sobie to wkręcam ale mam wrażenie że może to mieć związek z przybieraniem na wadze. Chyba będę prosić mojego lekarza o powolne lądowanie z tym specyfikiem po dwóch latach
A no pod takim względem że rok temu bez pregabaliny potrafiłem wygrać turniej krasomówczy a teraz przejmując rano 300 wieczorem 150 i jestem ograniczony tak do jednej piątej zasobu slow i nieraz kiedy chciałbym użyć w rozmowie jakiejś frazy którą znam- nie potrafię jej odszukać.
Mi przybyło kilogramów ale proporcjonalnie to znaczy że jeśli normalnie waże 82 przy wzroście 185, to na predze dochodzę do 85.
Dużo ludzi mówi że po tym się raczej puchnie niż przybiera na masie. Był wątek o retencji wody i pregabalinie.poczytaj
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 327 / 68 / 0
Potwierdzam z przybieraniem na wadze :)
czas zwolnić
  • 1070 / 137 / 0
Pregaba zatrzymuje wodę w organizmie i człowiek wygląda jak księżyc w pełni. Opuchnięty jakby walił alko codziennie. Choć to zależy od dawki i długości przyjmowania.
  • 357 / 47 / 0
Pregabalina jest ok ale tylko na początku jej działania, pozniej ogranizm prawie w ogólne jej nie czuje a nerki dostają po pizdzie
Imo szkoda zdrowia na jej Znikome działanie,
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 210 / 18 / 0
Czy ktoś łączyć pregabaline z depakine ? można stosować takie połączenie bez problemu ?
Uwaga! Użytkownik Uszkodzonabania nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 348 / 264 / 0
W moim przypadku prega odpala we mnie mega gastro, nawet lepiej niż po "trawce", zapewne z stąd u wielu osób tycie, co dla jednych może być plusem a dla innych minusem, zależy od tego czy jesteś chudzielcem czy "przy kości". I jeśli masz problemy z nerkami. to trzeba uważać bo podobno szkodzi a nikt nie lubi dializ :) (no może przesadzam, ale wiadomo o co chodzi)
null
  • 1974 / 526 / 0
U mnie odpala gastro + zwalnia metabolizm, perfekcyjne kombo. :/
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 714 / 47 / 0
Teraz mam miks leków, ale prawdopodobnie znalazłem winowajcę tego mojego nadwpierdalania żywności.
  • 28 / 6 / 0
Straszliwie przesadziłem, nie miałem pręgi przez dłuższy czas i dziś poszedłem po 150tki, od raz razu wrzuciłem 4 doustnie, a po powrocie do domu dwa piwka i jeszcze dwie w klamę. Tak mnie popierdoliło, że w zasadzie mam problem z przejściem do łazienki, błędnik oszalał, kolory i pobudzenie takie, jakiego oczekiwałem, ale poprzedzone wręcz szokiem, a gdy tylko się położe, przychodzi mój kot, przymknę oczy i jest najlepiej na świecie, ale przyjęcie prawie grama w godzinę nie jest zbyt mądre.
Ja cenię sobie komfort milczenia z wyboru, nie cierpię gdy tę zdolność zabiera mi ogół.
  • 2 / / 0
Siemano, od prawie 3 tygodni biorę pregabaline + escipram.
Tylko z tego co się naczytałem to biorę jakieś żałosne dawki (Nie wiem czy lekarz chcial wywołać efekt placeboo, czy zlekceważył problem), no ale kompletnie nic sie nie zmieniło, odkąd biorę.
Pierwsze 6 dni brałem 25mg pregabaliny + 2,5mg escipramu, kolejne 6 dni 50mg pre + 5mg esc, a teraz od 7dni biorę 100mg pregabaliny + 10mg escipramu
Dodam, że odkąd biore leki 0 alko i 0 narko twardych czy miekkich. Lekarz twierdzi że "leki powinny zaczac dzialac po okolo 2 tygodniach." Ogolnie są to leki na fobie i na tiki nerwowe.
Fobia nie zniknela, tiki nerwowe moze wystapują troche w mniejszym stopniu, no ale ogolnie nadal jest lipa, nic kompletnie sie nie zmieniło jakbym nic nie brał (nawet żadnych objawów, takie jak głód, spadek libido itp, no po prostu zero). I teraz pytanie, poczekać jeszcze bo jest szansa że zaczną działać po jakimś czasie, czy umówić się prędzej do psychiatry? (Mam wizytę kontrolną dopiero za miesiąc).

No i jeszcze jedna kwestia. Za tydzień mam urodziny przyjaciela, stanie się coś jak wypiję pare drinków + ewentualnie jakieś coco? Chyba nie powinno, zwłaszcza że leki nie działają haha. No ale pytam po prostu bo nie chce żeby po dwóch drinach mi się odkleiło i żeby odjebał coś dziwnego
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.