- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Ja osobiście nie dotarlem jeszcze jak dawkowac, nawet 5 kropel oleju (1 kropla=1mg) mocno splyca dzialanie THC (mam palenie z apty 20%THC)
poszerzono dziedzinę wątku - surv
one by one we will take you
one by one we will take you
Chyba sobie znow kupie ten waporyzator.
Kiedys czytalem juz nie pamietam gdzie ze typ wypil cala butelke jakiegos wysokoprocentowego cbd, i chwalil jakby byl na haju, tak korci zeby tak trzasnac taka dawke, ale szkoda materialu marnowac.
Obecnie krople czasem na wieczor, ale jak ja mam mitrazepine a ona jest wystrczajaca zeby mnie uspic.
01 czerwca 2022aurora20 pisze: Witam mam na mysli laczenie osobno mj z cbd np w formie oleju czy suszu. Ile cbd dajecie?
Ja osobiście nie dotarlem jeszcze jak dawkowac, nawet 5 kropel oleju (1 kropla=1mg) mocno splyca dzialanie THC (mam palenie z apty 20%THC)
poszerzono dziedzinę wątku - surv
Moje doświadczania to 30% CBD aplikowane 3 razy po 5 kropli na przestrzeni 2 godzin. Po 3 godzinach aplikacja DXM w typowych dawkach dostosowanych do indywidualnych potrzeb.
Nie polecam stosowania THC. Ale to już moje indywidualne spostrzeżenie...
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.