Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 27 / 3 / 0
Co sądzicie o 200mg dziennie w 2 dawkach? Będzie rosła tolerancja? Bardzo dobrze działa na mnie specyfik, ogólnie wszystko mam dopięte na ostatni guzik, dieta, Sport, rozwijanie się, ale brakuje mi tego chillu i motywacji którą mam po trampku, jak nie jem trampka to po kilku dniach trace chęci o dbanie o jedzenie, sport, rozwijanie się, oczywiście regularny detoks co 3-4 tygodnie. Może to przejść bez uszczerbku na zdrowiu nas dłuższą metę? Półki co 2 miechy tak lecę, na detoksie czuje się dobrze, bo wiem że już nie długo znowu będę to brał. A i raz na 2 tygodnie robię przerwę 2 dniową, która też nie daje skutków ubocznych.
  • 88 / 19 / 0
@yupwhiteisbeautiful to samo, ekstrakcji nie robię WCALE bo raz że nie wiem jak, dwa że jestem leniwym ch. i mi sie nie chcę. Biorę 1-3 razy w tygodniu po 450mg trampka przy jednoczesnych 4g parasyfu. A i z alko mam problem i od ponad 6 lat chleje (oczywiście nie razem z parasyfem). 2 dni temu miałem badaną wątrobę. Wszystkie wyniki w normie. I nie tylko wątroba. Trzustka, nerki itd wszystko w normie. Jeszcze w przyszłym tyg lecę do doktórki z pytaniem o ewentualne USG wątroby ale podejrzewam ze jak zobaczy wyniki to powie że to zbędne. Za 2h ładuje kolejną porcyjkę trampka bez żadnej ekstrakcji bez jakichkolwiek obaw. Wpierdzielam duże dawki ostropestu żeby sobie glutation w wątrobie uzupełniać, do tego witaminy z grupy B i C (których może brakować przy intensywnej pracy wątroby) A kolega nieco wyżej który twierdził ze dawka 2.6g parsyfu może być "ostatnią" to chyba z innej planety do nas przyleciał. Dezinformacja TOTALNA

@babycat299 Oczywiście że ci tolerka wzrośnie, jak ci się wyrobią receptory opioidowe. 2 dni przerwy to za mało żeby nadążały się regenerować, zwłaszcza przy codziennym braniu. Tak działają opioidy, tego nie unikniesz. W zasadzie jestem w szoku że wytrzymałes aż 2 miechy bez podnoszenia dawki. Lada chwila przestaniesz czuć cokolwiek i będziesz musiał dorzucać. A i opio jako motywacja do prowadzenia zdrowego trybu życia, diety i sportu to złudna droga. Nie słyszałem zeby ktoś pogodził ćpanie z dietą sportem i zdrowym trybem życia. Wybierz sobie jedno.
  • 2 / 1 / 0
Siemka, nie wiem gdzie zadać to pytanie więc zapytam tu- ktoś też miał problemy z ekstraktowaniem Poltramu combo? Ekstrakcję wykonuję tak samo jak z antka, problem jest taki że słabo działa- zjadając normalnie jest dużo mocniej. Ważę 110kg więc muszę zjeść chociaż te 300mg zeby fajnie się poczuć, z tym że jest tam już 2.6g parasyfu. Zwykle później jeszcze dorzucam po trochu cały dzień żeby przedłużyć działanie, i wychodzi koło 4g paragówna(czasem nawet trochę więcej), w miarę możliwości chciałbym to ograniczyć, szkoda mi wątroby. Ekstrakcję wykonuję na pewno dobrze, antidol dzialał mi zawsze tak samo. Z CZYM JEST PROBLEM? Nie potrafię też znaleźć żadnych tabel rozpuszczalności dla trama, więc posiłkuję się tym co znalazłem tutaj; Co może być tego przyczyną? Może jednak rozpuszczalność jest dużo niższa niż podane 30mg/ml? Z tym że i tak wody lałem około 50-60ml do ekstrakcji. Dziwna sprawa.
  • 963 / 17 / 0
Jaka dawka Tramalu działa na lęk i aktywizujaco ?
  • 186 / 36 / 0
Pamiętając Twoja historie szukania świętego Graala, który Cię naprostuje, to żadna. Błyskawiczną ścieżka do uzależnienia a lęki i aktywność - to nie ta substancja.
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 12 / 1 / 0
Siema.
Dziś kolega w pracy dał mi 2 tabletki Tramalu retard 100 STADA. Nigdy nie jadłem wcześniej tego, ogólnie to tylko raz miałem kontakt z opio. Była to koda w postaci tabletek thio 150mg czego jakoś szczególnie przyjemnie nie wspominam, bo zemdlałem (choć nie jestem pewien, czy to było przez kodę.. Bo w tym dniu byłem się dziarać przez około 6 godzin - co było dość męczące, w tym czasie poczułem się dość osłabiony wjeżdżającą chorobą - był to covid o czym wtedy nie wiedziałem. Po skończonym dziaraniu wszedłem do apteki po thiocodin i zjadłem najpierw kilka na test, czy nie mam jakiejś alergii i po pewnym czasie dorzuciłem resztę. W domu miałem tylko malutkie źrenice i nic poza tym. W nocy poszedłem zwymiotować, po czym wstałem i jeszcze chciałem się odlać, wtedy pojawiły się mroczki i mnie odcięło. Dziewczyna mnie ocuciła, leżałem z otwartymi oczami - stwierdziła, że wyglądałem jakbym coś brał).
Po tym incydencie jakoś zniechęciłem się do tego typu eksperymentów. Lecz dziś jak dostałem te tabsy, znowu poczułem ochotę testu, w końcu teraz nie jestem chory i osłabiony jak ostatnio. Mam zamiar zarzucić to na weekend, ale jestem na zagranicznym wyjeździe i jestem sam w domu, czego trochę się obawiam (bo co zrobię sam, gdy znowu zemdleję?!).
Myślicie, że mogę rozkruszyć i wszamać 200mg na raz, czy lepiej 100mg i po jakimś czasie dorzucić kolejne 100mg?
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2022 przez wiaderkoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Mądrość to córka doświadczenia ~ Leonardo da Vinci
  • 88 / 19 / 0
@pauleta1987 Taka na jaką masz tolerkę. Jak nigdy nie brałaś/brałeś to już nawet po 100mg możesz poczuć zmniejszenie lęków i chęć do działania. Jak masz doświadczenie z opio i 500mg cie nie rusza, to żeby poczuć działania musisz wziąć więcej.

@DistortedMan Nie prawda że tramadol nie działa na lęki i motywację. tramadol w pierwszej kolejności smyra receptory które zwiększają poziom noradrenaliny (norepinefryny), której niedobór powoduje lęki, nerwicę i brak chęci do działania. Dopiero w późniejszej fazie, po około 5-6h zwiększa poziom serotonino, czyli to co inne opioidy.
  • 2291 / 395 / 0
Moim zdaniem lęki to zbyt duży poziom noradrenaliny.
  • 88 / 19 / 0
Zgadza się, ale zbyt mały poziom również wywołuje niepokój i nerwicę a także masę innych pomniejszych dolegliwości. Wiem, bo sam mam nerwicę i lęki i biorę SNRI. Dodatkowo po wzięciu takiego trampka lęki praktycznie znikają (oczywiście nie mówię tutaj o łączeniu SNRI z opio)
  • 505 / 91 / 0
02 sierpnia 2022mietowy3 pisze:
Moim zdaniem lęki to zbyt duży poziom noradrenaliny.
A skąd masz takie zdanie ?
Brałem tramal, brałem wenlaksyne i po obu poziom na pewno wzrasta, ale po tramcu, lęków nie ma a po wenli miałem i to dość duże.
Z doświadczenia wiem że bardziej chodzi o równowagę między poziomami większości neuroprzekaźników a nie tylko jednym.
Przy tramie, wiadomo o co chodzi
Ale wenla, mając podobne działanie (niby ) nie działa jak tramal :)
Kwetapina, a raczej jej metabolity, zwiększają poziom noradrenaliny, a sama kweta, jest hamująca na prawie wszystko. Przy tym nie mam lęków, po każdym snri miałem, plus wystrzał, po ssri byłem wystrzelony aż nieobecny.
Teraz beż Tramalu, bez wenli, na małej dawce kwety i jest git.
Wiedza pisana to jedno, wiedza z doświadczenia plus wiedza pisana, to co innego
Jakie masz doświadczenie ? W ogóle brałeś kiedyś jakies leki że się wypowiadasz ?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.