Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 2 • Strona 1 z 1
  • 4 / 1 / 0
Siemka. Ostatnio spróbowałam fety, spodobała mi się ta nowa twarda "zabawka", ale przy pierwszym i każdym następnym wzięciu, zajebiście bolą mnie kolana i ramiona. Wiem że jest to zasługa maratonów, jakie odwalam po wyjściu na miasto, ale utrzymują się dość długo, a następnego ranka po tripie, ledwo wychodzę z łóżka. Zgaduje że to też może być wina różnych niedoborów i ogólnego wyczerpania, bo feta mocno rozpierdala człowieka szczególnie fizycznie. Macie jakieś tipy żeby mniej się następnym razem poharatać? Jakieś witaminki, suplementy na wzmocnienie stawów przy takiej sytuacji itp. :nos:

Nadaje się do wątku ogólnego . - {czajnikof.}
Pamiętaj! Nie po kablach...
  • 186 / 36 / 0
Po fecie widać wiele rzeczy boli...

viewtopic.php?f=146&t=58050
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
ODPOWIEDZ
Posty: 2 • Strona 1 z 1
Newsy
[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.