Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 2302 / 399 / 0
Ja uwielbiam magic flight za dyskrecję i wystarczy dwa Buszki ściągnąć, by zmienić rzeczywistość.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 598 / 0
@jozef_k no racja jest troche niewyjsciowy podejrzanie szemranie to wyglada xD Ja siadam tak , ze np. kolanem zaslaniam opalanie i buchy tylko potem normalnie sciagam bo wyglada jak efajek . Ale to w miare liberalnym UK , w PL bym sie nie odwazyl tak .
hasz mozna vapowac tez , nie zalepi wbrew pozorom - wypalony skamienieje tak jakby i sam wypadnie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2082 / 345 / 0
13 czerwca 2022mietowy3 pisze:
Ja uwielbiam magic flight za dyskrecję i wystarczy dwa Buszki ściągnąć, by zmienić rzeczywistość.
A jak jest z komorą? Nie obchodzi mnie jej regulowanie, interesuje mnie czy można wsypać szczyptę i ściągnąć 2-3 buchy. W sensie np 0.1 jak do dynavapa?
Pytam bo nie lubię dużych komór nawet w PAX2 mi nie pasowało miałem niby taki metalowy upychacz/pomniejszacz komory ale moim zdaniem to było słabe i albo komora przerabia dowolną ilość albo po prostu jest sesyjna.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Można wsypać szczyptę. Jest wielkości pudełka do zapałek. Nie ma do niego żadnych dozowników. Obczaj sobie w necie jak on wygląda/działa.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Siemanko, mam pytanie może i dosyć laickie, ale zależy mi na szybkiej informacji. Czy miał ktoś styczność z Arizerem 6.0 V-Tower jak taki vapek, albo generalnie budżetowe stacjonarne mają się do przenośnych? Sporo korzystałem z Arizera ArGo pożyczając od ziomala, ale teraz zmieniam lokum i chciałbym kupić coś swojego. Zastanawia mnie czy warto sobie odmawiać mobilności dla różnicy w wydajności oraz czy stacjonarka zgodnie z opiniami w internecie, powoduje dużo większe roznoszenie się zapachu. Nie chciałbym na start zrobić sobie czarnego PR wśród sąsiadów %-D.
  • 235 / 100 / 0
Moim zdaniem V-Tower nie jest ani mobilny, ani wydajny. Ma ogromną komorę, raczej kiepsko działa z mniejszymi ilościami materiału i używając balona w pokoju pachnie normalnie jakbyś jarał dżojnta. Balon nawet sam z siebie jebie już po kilku użyciach, i trzeba co chwilę zmieniać na nowy, albo zwijać i gdzieś chować, ale jak zwiniesz to się skleja i robi później spory hałas podczas napełniania jak się zaczyna rozklejać, co może nieźle stresować podczas wieczornych/nocnych sesji, jeżeli choć trochę zależy Ci na dyskrecji. Jeśli podoba Ci się firma Arizer, to bierz raczej Solo 2, albo tego ArGo, skoro już korzystałeś i był spoko, a jeśli naprawdę nie zależy Ci na mobilności i masz więcej kasy i chcesz fajny wydajny stacjonarny, to możesz zainwestować w np. Herborizer Ti + jakieś fajne szkło i to już będzie miało sens.
What you smoking?
  • 683 / 174 / 0
Warto jednak mieć mimo wszystko pod ręką elektryka oprócz manualnego vapka. Ogromna wygoda plus dyskrecja, szczególnie jeśli kochamy plenery. Jest cała masa znakomitych niedrogich elektryków ze średniej półki. Zdecydowanie jest w czym przebierać i wydatek bardzo szybko zwraca się z nawiązką. Ostatnio praktycznie nie używam vapcapa, jego moc bywa przytłaczająca zarówno jak kompletny brak dyskrecji w użytkowaniu. Nawet w przypadku zakupu stosunkowo drogiej grzałki indukcyjnej (w cenie której możemy mieć solidnego nowego elektryka jak choćby Titanium Fenix). Z którego bez problemu skorzystamy nawet w miejscu publicznym gdyż do złudzenia przypomina zwykłą e fajkę, a para jest praktycznie bezwonna, smaczna i przyjemna.
  • 12771 / 2470 / 0
Czy ktoś miał kiedyś taki nieprzyjemny ból dolnych zębów (te w samym centrum - nie znam się na nazewnictwie). Zaczęło się, kiedy podniosłem temperaturę wapowania i wydaje mi się, że to właśnie jest powodem. Czas kupić innego elektryka, a teraz przechodzę na VapCap'a.

Ktoś używa X-max v3 pro i może powiedzieć, jak wrażenia? A jeszcze lepiej porównać go do Starry 3.0?
  • 22 / 2 / 0
@jezus_chrystus Jeśli bolą Cię dolne siekacze po zwiększeniu temperatury, to prawdopodobnie masz odsłonięte korzenie (dziąsło cofa się z wiekiem i niewiele można na to poradzić, chyba, że plastyka). Możesz stosować pasty na nadwrażliwość, najlepiej porada sie dentysty albo periodontolog, żeby przeciwdzialać zmianom.
Odnośnie Xmax V3 Pro to wypada o niebo lepiej niż Starry 3.0, nie ma porównania. Starry to kondukcja i trudniej uzyskać widoczne opary. V3 pro to dobry wapek https://vaporroom.pl/produkt/xmax-v3-pro/ choć przyznam, że sesja jest bardziej przyjemna na Feniksie mini - pary jest więcej i lepiej się chłodzi. Smakowo wygrywa Xmax, pewnie dlatego, że w ustniku jest ceramiczna ścieżka pary. Cena jest zbliżona. Uważam, że do 500zl te dwa vaporizery są najlepsze.
  • 12771 / 2470 / 0
^
Dzięki za rady - zamówię w takim razie, bo ten starry jest już tak sfatygowany, że ciężko się nim dobrze porobić.

Z tymi siekaczami to był okres 4-5 dni - potem przeszło. Nie wiem, czy to od temperatury - to jedyne, co wtedy się zmieniło i przyszło mi do głowy. To nawet nie był ból, tylko takie nieprzyjemne uczucie - gdyby było kilka razy mocniejsze, kazałbym sobie je wyrwać.
Jakoś niedługo idę do kontroli więc jeśli coś tam jest nie tak, pewnie wyjdzie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.