Z moich obserwacji wynika, że pomimo małego pojemnika konopie rosną w opór. Naprawdę byłem 2 lata temu zszokowany, co mi wyrosło w puszce po farbie ok 20 L. Problem był taki, że trzeba było lać dziennie min. 3 L, inaczej na drugi dzień już liście opadały. Z powodu moich błędów straciłem większość tego krzaka (przez wiązania do naginania - ścięły go jak gilotyna po jakimś czasie) i nie wiem, jak tam mały pojemnik wpłynąłby na efekt końcowy. To co doszło, stanowiło ok 20%...
Ograniczanie korzeniom miejsca może powodować poważne problemy.
Jasne, że otwarta pestka to dobra opcja dla początkujących. Sam trenowałem na pestkach z palenia, czy wysłanych za darmo od ludzi z tego forum (plon mam do dziś).
Gdyby to nie były same sezony, to może bym skorzystał.
To wynalazek WK? Bo nigdzie informacji znaleźć nie mogę.
Argumentują to w ten sposób, że ta warstwa działa jak gąbka i "zasysa" wodę, co powoduje, że na dnie jest bagno. Widziałem nawet filmiki z prezentacją i jeśli nic nie było zmanipulowane, to faktycznie tak jest.
Osobiście kładłem tylko kilkanaście średniej wielkości kamieni na dno, żeby mi się dziury nie zapychały.
16 maja 2022delighter pisze: Zeszły sezon jechałem tylko automaty i one powinny być możliwie max raz przesadzone.
się na jej rozmiarze.
Dodatkowo w przypadku problemów z suszą i utrzymaniem wody można warstwą keramzytu przykryć powierzchnię ziemi pod rośliną - ziemia oddycha, normalnie się przez keramzyt podlewa natomiast jego warstwa spowalnia parowanie z gleby
Nie żebym popierał tą tezę - przytaczam ciekawostkę, jaką dezinformację można znaleźć.
W poprzednim temacie odpisałem ale stwierdzam że to debil nie tylko manipulant.
Wymysla sobie "zwierciadło wody" jakby keramzyt w ogóle nie przyjmował wody - patrz jak poziomy pokazuje - traktuje warstwe keramzytu jakby była po prostu litym blokiem i de facto społowiła doniczkę.
Dodatkowo - wymyśla lusterko wody jakby w doniczce nie było otworów opływowych.
Jest wręcz przeciwnie - kiedy mamy odpływ z doniczki - to te "lustro" wody opada - i w koncu wchodzi na poziom keramzytu na dnie ( na dnie powiedzmy zatrzymuje się najdłuzej bo grawitacja ściąga wodę )
Dzięki temu że to lustro jest "gdzieś w keramzycie" - korzenie w nim nie stoją jesli donica jest odpowiednich rozmiarów.
Film za film ;) zobacz jak się szykuje donice pod autopoty - czyli automatyczne podlwanie dołem gdzie donice cały czas stoją w "pełnych" podstawkach.
https://www.youtube.com/watch?v=jhoVvpaUe-8
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.