Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 9 / 1 / 0
Wiem, że działa w jakieś przychodni, jednak ja korzystałam z jakiegoś portalu. Niedługo idę do mojego prowadzącego psychiatry NFZ to się okaże, ale u prywaciarza online dostałam normalnie receptę, chciałam tylko sprawdzić czy mają jakiś 'error' przy moim PESELU - receptę dostałam bez problemu. Po wizycie dam znać czy poszło gładko.

scalono - WRB

Co do mojego postu wyżej(jeżeli to kogoś interesuje)właśnie wróciłam od mojego psychiatry NFZ, normalnie dostałam afobam i resztę ( więc wcześniejsze ,,wpisanie mnie do rejestru" było tylko straszeniem). Może ta informacja komuś pomoże lub rozwieje wątpliwości.
  • 4 / / 0
Pół roku temu udawało mi się wyrzydzić 2 opakowania oxów 80 z jednej wizyty na kity typu spadłem z drabiny i bolą mnie plecy.Teraz niestety trzeba dużo bardziej kombinować niemniej jednak bardzo łatwo jest uzyskać receptę min na baklofen i pregę na wszelakich receptoautomatach
  • 57 / 7 / 0
Hej, poszukuje strony, na ktorej dostanę reckę na medikinet. Biorę go przepisany przez mojego psychiatrę, ale babka uparła sie, ze nie można go brać codziennie i nie dała sie przekonać, ze dzieki niemu w koncu nie zawalam zycia. Mam poprzednie wystawione recepty.
Bede wdzięczna za priv.
  • 594 / 82 / 0
@czerwonabombka teraz po tych zmianach juz nie tak latwo dostac co sie chce bez zaswiadczenia, ja np takie mam ale mniejsza. Musisz miec dokumentacje medyczna z pieczatka psychiatry ze zazywasz ten lek.
Jestem dość trudny.
  • 494 / 134 / 0
Nawet z zaświadczeniami jest trudno choćby o głupie relanium, o rpw nie wspominając. Po roku obeznania w temacie wie się kto co wypisuje i w jaki sposób rozmawiać, ale rozpoczynanie swojej "przygody" z telemedycyną dzisiaj może być trudne.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 1 / / 0
Jak się sprawa ma z antydepresantami? Nie mam żadnych zaświadczeń, że zażywałem wcześniej. Mogą robić problemy?
  • 494 / 134 / 0
@palemo44 zależy o jakim antydepresancie mowa - napisz, jaki lek dokładnie na myśli, ale generalnie nie powinno być żadnego problemu. no a na znanymlekażu peel to wiadomo, że dostaniesz całą armię leków na jednej wizycie, tyle, że będzie to znacznie droższa zabawa niż na pseudo-wizycie na stronach erecepta lekarz online 24. no i czytaj regulaminy
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 84 / 9 / 0
nie dość że nie przepisują leków narkotycznych to jeszcze nie zwracają hajsu gdy się je zamawia ;/ no szkoda że nie ma sytuacji jak na początku jest tyle ciekawych leków do sprawdzenia
  • 494 / 134 / 0
Czy jakiś moderator mógłby edytować pierwszy post w tym temacie i dodać tam BARDZO WIDOCZNĄ INFORMACJĘ, że posty typu a) gdzie dostanę alprę b) gdzie dostanę leki rpw c) czy znacie w mieście x kogoś, kto wypisze mi y d) takie, jak wyżej będą skutkować warnem, banem czy innym spaleniem na stosie? Przecież od miesiąca jedyne, co się dzieje w tym temacie, to aktywność taka, jak powyżej.

@DexPL
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

• 1020 / 244 / 0
Nie umieją sępić to tak się dzieje. Myślą, że zapłacą 80zł i dostaną po 3 paki każdego rodzaju benzo. A na spróbke listownie klonazolam doślą.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.