Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
1. makiwara to zupa z makówek. z ziarna mozesz zrobić co najwyżej herbatkę albo jak sobie odparujesz to uzyskasz zanieczyszczone syfiaste "opium" (takie biedaopium, no bo opium to nic innego jak mleczko, z ktorego pozbyto się wody). w internecie nie znajdziesz klepiących maków, moze jakbys zamowil 10 to 1 działający się trafi. ale taki mak czy sklepowy jak najbardziej można rozsiać. chyba ze będzie zbyt wysuszony/wyprazony to wtedy moze nie wykiełkować. ale nawet slabe serie bakalandów, ktore nie są suche na wiór i coś tam klepią wykiełkują spokojnie.
2. mak na tarasie xD durny pomysł, zapomnij. Z takiej donicy miałbyś nie wiem, z 5 makówek?
I to pewnie maks. Musiałbyś ustawić kilka duzych donic, zeby mieć na jeden raz. To nie ziolo, trzeba duzej przestrzeni. mak potrzebuje odstępów, dobrej gleby i duzo slonca.
3. szukasz udosobnionych spotów z dobrą glebą (np. taka jak u działkowców albo jak na budowach, taką mak lubi)
bierzesz nasiona po przepłuczce z maku, ktory nie jest zbyt suchy, wysypujesz z butli na rękę i sypiesz równomiernie. zrobisz tak w lutym/marcu, jak obsiejesz kilka miejsc coś na pewno wykiełkuje. tyle. teoretycznie jak dobra jakość nasion to z kilograma mógłbyś uzyskać i hektar maku
Natomiast z przepluczki, w praktyce no to nie wychodzi az tak dobrze. Ale jak rozsypiesz z ręki równomiernie taki mak z przepluczki kilo maku na jeden spocik to na pewno cos wyrosnie. i w jakichś trawach rosną. nie są to wtedy duze rosliny, ale wyrosną. wysypac takie ziarno z herbatki, co jakis czas co tydzien dwa lekko podlać i czekać. w zaleznosci jak wysiejesz wyrosnie początek czerwca albo koniec. najlepiej odczekać, zeby byly duze, teoretycznie po zrzuceniu platkow miesiac od tego momentu jest najwiecej witamin w takiej makówie. i to tyle
poza tym, wielkie dzięki
Rządzić jak Ty wszystkimi zawsze i tajemnie
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Nawożenie:
Znalazłem też takie cuś The part played by fertilizersin increasing opium poppy yields i tutaj fajnie opisane jest jak nawozić maczek, pod kontem opium rzecz jasna. Z tego co zrozumiałem to najlepiej przed wysiewem zmieszać ziemię z superfosfatem a następnie w dwóch większych dawkach podsypać saletrą - jak pojawią się listki oraz podczas pączkowania. Jest to stary artykuł, ale chyba jary. Są tam też inne, mniej efektywne warianty do poczytania. Dodatkowo wyczytałem w innym źródle że należy wzbogacać nasze rośliny o bor.
Jak zacznie się jakiś plon pojawiać to dam znać ;) Pozdro narkomaniacy!
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
Tak, o ile nie jest to mak niskomorfinowy. Jeżeli przepłuczka klepie to czemu opium/makiwara z wysianego maku ma nie działać? Trzeba tylko sprawdzić czy mak kiełkuje np. umieszczając go w woreczku strunowym pomiędzy mokrymi warstwami ręcznika papierowego (na kaloryferze ok. 2-3 dni). Tutaj w wątku Sz.P @IvoPartisan który w hodowli ma doświadczenie pisze że w Turcji jest tylko mak wysokomorfinowy, ale jest dobrze czyszczony, więc takiego sukinkota można siać i podobno jest b. mocny. Pamiętaj tylko o przeoranej glebie, takiej jaką znajdziesz np. na placach budowlanych, mak nie wyrośnie rozsypany w chaszcze.
Wysiane w połowie kwietnia, w tym roku chyba nikt nie sieje, dziwne. Jeszcze jest czas!
Więc chyba posadzę sklepowy mhm.
Ja mam DOM na wsi, ziemia jest konkretnie przekopana i spulchniona.
Kawał ziemi zrobiłem i tak mogę cały czas bo pola mam od chuja xD
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).