W praktyce połowa użytkowników metylofenidatu na tym forum narzeka na niestabilność działania dostępnych na rynku preparatów - nieistotne, czy to medi, czy concerta. Dodam też najnudniejszą rzecz na świecie - każdy z nas jest inny i na każdego te leki zadziałają odrobinę inaczej. Ja przykładowo Concertę uważam za nieudany żart; Medikinet za to bywa kapryśny, ale zdecydowanie preferuję Medi od Concerty, jak chyba 90% tego forum - znajdzie się tu jakiś zwolennik Concerty?
Niemniej jednak to co piszesz w teorii ma sens, taki mix niczym nie grozi, także po prostu spróbuj i daj znać jak wrażenia.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Biorę 10-20mg na dzień w formie o przedłużonym uwalnianiu, w szczególnych przypadkach 30; Raz na jakiś czas przez kilka dni
+ Znosi zmęczenie i senność, a ja mam taki organizm, że gdy wracam po zajęciach do domu, to jakby mnie ktoś odłączył od zasilania; To pewnie w dużej mierze skutek uboczny leczenia od dłuższego czasu sertraliną
+ Koncentracja, z którą zawsze miałem ogromne problemy (czytanie tekstu bez zaangażowania mózgu i uciekanie myślami w inne tematy) jest po metylo na zupełnie innym poziomie
+ Łatwiej się zabrać za rzeczy, które wcześniej potrafiły przytłoczyć (niezależnie czy jest to czynność fizyczna, czy psychiczna)
+ Czuć ten przypływ dopaminy :] coś jak po mj, wszystko jest ciekawsze, przyjemniejsze
Bardzo mi tego brakuje z uwagi na anhedonię, która męczy mnie już od kilku lat, a po sertrze wcale nie jest lepiej
- Pocenie się i ogólne ciepło organizmu
- Większa nerwowość
+- Różnie bywa z nastrojem - czasami mocny zjazd, czasami mocny wjazd - szczególnie przestrzegam osoby chwiejne i początkujące z tą substancją
I tu pytanie do bardziej stałych użytkowników metylofenidatu:
Chciałbym zacząć korzystać z niego bardziej przewlekle, coś jako "dodatek aktywizujący" do terapii sertaliną; oczywiście z przerwami w luźniejszych okresach życia typu weekendy, wakacje, święta
Czy ktoś z was mógłby się wypowiedzieć o skutkach bardziej przewlekłego stosowania niż raz na jakiś czas? Czy po odstawieniu poziom dopaminy wraca na normalny poziom, czy może jest on znacznie niższy?
Czy doświadczyliście uzależnienia i jak się objawiało?
Masz w zasadzie cały wątek na ten temat - większość wypowiadających się tutaj userów to ludzie używający MPH przewlekle, niezależnie czy faktycznie cierpią na ADHD/ADD czy nie. Trzymając się zalecanych dawek (maksimum to 60 albo 80mg/d, niedawno się to zmieniło), nie bawiąc się w sniffy i robiąc przerwy w weekendy i mniej wymagające okresy uzależnienia się nie nabawisz, a z tego co piszesz wnioskuję, że do tematu podchodzisz bardzo rozsądnie. Przy przewlekłym stosowaniu MPH warto się zainteresować tematem suplementacji, diety i szeroko pojętego 'lajfstajlu', tak, żeby zmaksymalizować potencjał metylofenidatu i zminimalizować uboki - tutaj odsyłam do FAQ i przejrzenia wątku. Jeśli chodzi o "poziom dopaminy" to doprecyzuję tylko, że to, o co pytasz, to poziom wrażliwości receptorów, a konkretnie ich downregulacja, a nie poziom samego neuroprzekaźnika (zachęcam do lektury, ale nie o to pytałeś więc się nie rozpisuję). Tak czy owak z czasem wszystko wraca do normy, przy czym jeszcze raz zaznaczę, że przy dawkach medycznych i regularnych przerwach o jakichkolwiek objawach odstawiennych w ogóle nie powinno być mowy.
Ciężko napisać coś więcej, bo Twoje pytania są mało precyzyjne i odpowiedzieć byłem w stanie jedynie bardzo ogólnie, może ktoś doda coś więcej - gdybyś miał bardziej konkretne pytania to pisz, a w międzyczasie zachęcam do przejrzenia wątku jak i FAQ.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
przeniesiono do głównego wątku - WRB
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
Jak wygląda od początku do końca mówiąc brzydko "załatwienie" medika? Słyszałem o nim dużo dobrego, a interesuje mnie jedynie korzystanie medyczne, totalnie nie chodzi o rekreacyjne używanie, chcę w końcu spróbować żyć normalnie...
Dzięki z góry za pomoc
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
29 marca 2022jamajkamam pisze: siemanko! mam przypuszczenia, że cierpię na ADHD. Nie jestem obeznany w psychiatrii, ale terapia nie jest mi obca...
Jak wygląda od początku do końca mówiąc brzydko "załatwienie" medika? Słyszałem o nim dużo dobrego, a interesuje mnie jedynie korzystanie medyczne, totalnie nie chodzi o rekreacyjne używanie, chcę w końcu spróbować żyć normalnie...
Dzięki z góry za pomoc![]()
Tak czy inaczej masz trzy opcje:
- Odwiedzić Znany portal z Lekarzami.pl, przefiltrować psychiatrów, którzy w chorobach mają wpisane ADHD (a także najlepiej np. zaburzenia koncentracji, uwagi itp). Co ciekawe, po zaznaczeniu ADHD liczba lekarzy kurczy się o jakieś 90%. Czeka Cię prawdopodobnie długa droga, bo lekarzami, którzy wypiszą Ci MPH ot tak nikt się za darmo z Tobą nie podzieli, ale jak już ją przejdziesz, to dostaniesz stały, legalny dostęp do MPH.
- Nauczyć się używać darkneta.
- Ruszyć głową, przejrzeć dokładnie ten wątek i wątek o receptach, czytać między wierszami kto prawdopodobnie chętnie się czymś "podzieli". W związku z faktem, że hyperreal pomimo najszczerszych starań nie oferuje takiego poziomu bezpieczeństwa jak niektóre drogi przekazywania informacji, ludzie korzystają z innych metod. Jeśli po tym poście nie wpadniesz na to, jak, z kim i przez co się skontaktować, to lepiej, żebyś tego w ten sposób nigdy nie robił.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.