Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Chce poznać wasza opinie.
Jestem świeżo po 10 dniowym odtruciu od trampka fizycznie się uwolniłem po ponad pół rocznym ciągu i teraz moje pytanie czy jeśli będę wrzucał go co drugi dzień nie wystąpi uzależnienie fizyczne? Nie zamierzam przestawać brać po prostu męczył mnie zespół odstawienny. Gdy mam dzień w którym nie wypada tramalenie biorę kode bardzo niskie dawki przeważnie 75mg plus 4mg clona 2 razy dziennie zmniejsza mi to ciśnienie na inne opio. Czy taki system uchroni mnie przed uzależnieniem fizycznym?
Scalono post — Catch
450mg to jeszcze rozsadna dawka u mnie leci zawsze koło grama
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.