Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / 3 / 0
A jak wyglada równoległe stosowanie mj? Ona obniża próg drgawkowy czy podwyższa? Nie koliduje ona z tramadolem?
  • 430 / 26 / 0
mj jest neutralna. Progu drgawkowego nie rusza, może go pewnie nawet podwyższać.
  • 7 / 3 / 0
Jednak ta myśl z tyłu głowy, że w każdej chwili może mnie spotkać padaka niszczyła mi całkowicie faze. Wiec zdecydowałem się jednak zabezpieczyć jakimś benzo. Wysępiłem od lekarza diazepam. Zarypałem 7,5 mg relanium i 600mg trampka i jest luz na bani. Dobrze ze diazepam nie działa tak odmóżdżająco jak klonazepam.
  • 29 / 1 / 0
@Vratislav Trzaskałem dużo większe dawki niż te które powodowały wcześniej breakdance. Wiadomo, zwiększona tolerancja i duża ilość czynników wpływająca na próg drgawkowy ale mimo wszystko dawno mi się nie zdarzyło a nigdy nie dokładałem do trampka benzosów, wręcz przeciwnie, dolewałem oliwy do ognia biorąc prege w dawkach można rzec, toksycznych i ewentualnie czasami z-drugs z tym że nie kojarzę żebym kiedyś się doczytał co do ich działania na ów próg. Mógłbyś rozwinąć coś o tym że dalsze ataki to tylko kwestia czasu? A może i wiesz jakie działanie mają substancje z z-drugs na próg drgawkowy?
Człowiek nigdy nie jest spisany na straty :)
  • 1211 / 616 / 0
@Michu1337 po prostu jeśli raz wystąpiły, tzn że ma się ku temu jakieś predyspozycje lub prowadzi się tryb życia, który sprzyja takim odpałom. Nie wiem jak z-drugs wpływają na próg drgawkowy, pewnie w jakimś tam niewielkim stopniu go zwiększają, jak wszystko co działa na GABA. Zresztą sam widzisz, że nie sposób tutaj przygotować jakiś gotowy schemat bo raz wytrzepie po stosunkowo małej dawce, a innym razem zje się 4x tyle i nic.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 475 / 68 / 0
Czy jak bierzecie klona do Tramalu retard, to dorzucacie go po jakims czasie? Wiem, że klonazepam na długi okres półtrwania, ale nie chciałbym takiej sytuacji, że zarzucam klona, pozniej tramadol w postaci Tramalu retard, klon juz po jakims czasie puszcza a ja dostaje padaki bo tramadol dalej trzyma
  • 1211 / 616 / 0
@NahoyCito spokojnie możesz wrzucać klona razem z tramem. Ma na tyle długie działanie, że nawet retardy połknięte w całości nie przebiją go pod względem czasu działania (no chyba, że zjesz jakąś końską dawkę). Ewentualnie jakieś 30-40 min po retardach, bo klon załaduje się w kilkanaście minut a na tramca trzeba trochę dłużej poczekać.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 20 / 0
Ile min. klona bądź rolek wystarczy żeby nie robić niespodziewanego breakdance'a i nie budzić się przy miłych pomarańczowych panach? diazepamu brałem 10mg, gdzieś słyszałem że to nawet za dużo. 1mg klona to mniej-wiecej 10mg rolek? Teraz biorę 1-2mg dziennie ale zastanawiam się czy to nie za dużo..
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
  • 1 / 1 / 0
ja właśnie leze w szpitalu po ataku drgawek:) Tak się rzucałam po podłodze że mam rany na twarzy i pogryziony cały język
  • 6 / 1 / 0
09 kwietnia 2019Rumak pisze:
Ostatnio pierdolnąłem 1.2 grama Tramalu w postaci płynnej i nawet mi powieka nie zadrgała. Bez benzo, za to z dużą tolerką. Jestem nadczłowiekiem, jeśli rozchodzi się o próg drgawkowy, czy po prostu miałem szczęście?
Miales szczęście ….u mnie po 1.4 g w płynie a mam wysoka tolerke , dostałem padaczki ,naszczescie dziewczyna była w domu i odrazu wezwała karetkę ale co przeszła to koszmar , zatrzymałem się i przestałem oddychać bo drgawkach , cały siny ,po paru sekundach puściło , po przyjedzie karetki podali domięśniowo klona i poszedłem spać , w karcie wywiadu napad padaczki , jeśli się powtórzy w ciągu 1h to zabiorą do szpitala i tyle w temacie. Po tym odstawiłem tramal 😂😂i już zawsze dorzucam klona chociaż 0.5mg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.