03 lutego 2022miromirek223 pisze: @MarlaSinger nie miałem styczności z selegiliną, jak porównasz medi do selegiliny? Jakie dawki? Czy trudno o to u psychiatry który zajmuje się też ADHD? Selegiline trzeba codziennie czy tylko w dni kiedy chce się być bardziej ogarniętym tak jak medi, obstawiam to drugie ale wolę spytać. No i selegilina to chyba na serotoninę tez wpływa bo to IMAO, więc jak z nastrojem, czuć tą serotoninę, jak z libido po selegilinie a jak po med, jak z apetytem? Ogólnie jakie masz uboki jeśli jakieś występują i w czym jest lepsza od metylofenidatu, skoro ją stosujesz? Byłbym wdzięczny za porównanie działania właśnie selegiliny i medi
Trochę offtop z tą sele ale nie nie ja zacząłem.
@miromirek223 jeśli chodzi o kwestię dorwania selegiliny to sprawa jest naprawdę banalna, jeżeli bardzo Ci zależy to zapraszam jednorazowo na pw.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Generalnie od 11 lat z przerwami leczę się na zaburzenia lękowo-depresyjne. Brałem różne leki, głównie SSRI ale generalnie efekt zawsze był taki sam: poprawa - odstawienie leków - nawrót depresji po upływie kilku miesięcy (zależnie od tego ile sytuacji stresowych było po drodze)
Teraz w wieku 27 lat zostałem w końcu zdiagnozowany z... adhd
Psychiatra przepisał mi Medikinet i biorę go od paru dni, ale to co się dzieje w moim łbie to jest istny pierdolnik.
Niezależnie czy wezmę CR czy IR to mam uczucie totalnego wyjebania i zmęczenia, powieki ciężkie, dezorientacja i w cale nie powiedziałbym że łatwiej mi się skupić - wręcz przeciwnie. Do tego wachania nastrojów od neutralnych do ciężkich depresyjnych.
Dzisiaj wziąłem 10 mg IR rano ok 8.00 i kolejne 10mg ok 12.00
Pisząc ten post o 19 mam ciężki zjazd mimo że wcale dobrze się nie czułem lol
generalnie czuje się podobnie jak kiedyś gdy na imprezie przesadziłem z MDMA
Macie jakieś porady jak to dawkować albo co dołożyć do tego medikinetu? Z góry dzięki
09 lutego 2022lelo1s pisze: Elo mordy,
Generalnie od 11 lat z przerwami leczę się na zaburzenia lękowo-depresyjne. Brałem różne leki, głównie SSRI ale generalnie efekt zawsze był taki sam: poprawa - odstawienie leków - nawrót depresji po upływie kilku miesięcy (zależnie od tego ile sytuacji stresowych było po drodze)
...
generalnie czuje się podobnie jak kiedyś gdy na imprezie przesadziłem z MDMA
Macie jakieś porady jak to dawkować albo co dołożyć do tego medikinetu? Z góry dzięki
Teraz po tym jak zaniedbałem siebie w takim sensie, że stawiałem innych ponad siebie to MPH dokręciło szpilę stresów, analizy problemów itd. i efektem zamiast pobudzenia i motywacji jest teraz istny rozpierdol. Żadna dieta, witaminki i elektrolity przy takim podłożu nie pomogą, bo możesz mieć inne dysfunkcje do zaleczenia. Ja pewnie wrócę do MPH tylko wpierw naprawię problemy, które MPH potrafi wywindować w górę.
Na pewno nie iMAO, bo myślałem, że serce mi wyskoczy. W tym nawet mowa o kurkuminach. Dodatkowo uwaga na racetamy, mocno mogą podnieść ciśnienie i jak coś to zmniejsz dawki obu. To samo się tyczy chyba większości nootropów, bo po PRL 8-53 miałem podobnie
Zacząłem badać czy MPH jest w tym przypadku pomocne. Wyszedłem z założenia, że poprzez redukcję apetytu spożycie cukrów powinno być ograniczone co powinno być na plus.
Okazuje się jednak, że MPH przy regularnym stosowaniu podwyższa cukier. W próbie na dzieciach, która trwała 3 miesiące glukoza podwyższyła się średnio o 26%.
Autorzy badania zwracają uwagę, że wyniki te pokrywają się z innymi badaniami ( poza jednym wyjątkiem).
Zarówno amfetamina jak i MPH w dawkach terapeutycznych, przy przewlekłym stosowaniu prowadzą do znacznego wzrostu glukozy we krwi.
MPH wydaje się pod tym względem szkodliwe.
Osobiście uważam, że:
Przyczyną jest najprawdopodobniej symulacja stresu przez stymulanty ( działanie na noradrenalinę). Tianeptyna, która hamuje skutki stresu ma działanie odwrotne i według badań znacząco poprawia tolerancję glukozy.
Cukrzyca to bardzo zła choroba, skracająca oczekiwaną długość życia o ~10 lat.
Bądźcie ostrożni. Jeśli stosujecie MPH to róbcie sobie raz na pół roku krzywą cukrową. Mi cukier wychodził tylko o 1 jednostkę poza normę, a dopiero krzywa pokazała, że problem jest dużo większy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7337440/
https://www.bibliomed.org/?mno=66809
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.