Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
09 lutego 2022odbytniczy1991 pisze: Jak Waszym zdaniem wypada kratom w porownaniu np do kodeiny czy innych slabszych opiatow ?
09 lutego 2022WRB pisze: Kratom jest nieprzewidywalny, raz działa na mnie stymulująco, raz potrafię lekkiego nooda złapać, nie wiem od czego to zależy. Ja na start walnąłem 10g to koda nie ma szans z kratomem. Właśnie opłaca chyba się robić przerwy po paru dniach, ja przeorałem wszystko co miałem i na końcu skończyłem na sorze, no ale był to jeden z trudniejszych momentów w moim życiu i zmixowalem z benzo, wódką to inaczej niż przyjazd karetki nie mogło się skończyć![]()
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.