Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1290 / 367 / 0
po huj myslec co ktos mial na mysli pod wplywem alfy-pvp :)
  • 161 / 5 / 0
Niech mi ktoś powie jak się czuje po alfie a jak po mecie
  • 3688 / 609 / 1
alfa: euforię, wzmożoną koncentrację, motywację do działania i zwiększony popęd seksualny.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 146 / 8 / 0
06 sierpnia 2021mucha__ pisze:
Co na myśli miał jeden z vendorów, który nazwał alfę „narkotyk przyszłości”?
Gość zdecydowanie widział przyszłość w ciemnych barwach.
Ziemia pogrążona w zimie nuklearnej😂
Nazwanie tego stolwymi nerwami to spore niedoszacowanie.
Dzięki za ten post dawno się tak nie uśmiałem 👍
  • 1020 / 244 / 0
Pytanie czysto teoretyczne.
Wiadomo, że przy alfach największym problemem są paranoje, dysforia, schizy. Spowodowane najprawdopodobniej antagonizmem rec. muskarynowych. Próbował ktoś, np. dorzucać dwuwinian choliny by zbijać te sajdy?
A bo marzy mi się taki a-php bez tej skurwiałej tendencji do powodowania koszmaru na jawie.
  • 2302 / 399 / 0
Marzy Ci sie być wystrzelonym kolesiem bez paranoi?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1020 / 244 / 0
Czasami wolę być takim w miarę potulnym Trevorem.
  • 3205 / 176 / 0
@fanfik nie no, osobiście to uważam, że jeśli ktoś chce nie mieć psychozy, nie powinien brać alfy. To jest gonienie w kółko, to próbowanie "ujarzmienia" tego typu rzeczy w kwestiach uboków
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
@fanfik w pewnym momencie nie powstrzymasz tajniaków, wszyscy bowiem wiedzą, że bierzesz alfę...zacznie się namierzanie ...
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 32 / 0
Miałam pokusę, aby skosztować.
Ale po wniknięciu i przeanalizowaniu każdej wypowiedzi, odwleklam zamowienie tej paranoicznej struktury.
Ps. Zawsze byłam przeciwniczka stymulantów, nigdzie mi nie spieszno
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.