Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2210 / 1
A policja odpowiada, że to jest niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa państwowego i RPO może jej w trąbkę dmuchnąc..realia a teoria prawna na poziomie opinii prawnej. Niestety.
  • 57 / 10 / 0
Policja tak , ale mamy jeszcze sąd
tu artykuł co do wymazania wpisu z KSIP z umorzonego postępowania( mam podobna sytuacje):
https://www.infor.pl/prawo/nowosci-praw ... -sadu.html
  • 3455 / 557 / 2
Mi minelo 11 lat i jak mnie policja kontrolowala to wyswietlilo im wszystko o mnie. Guzik prawda z tymi czystymi papierami.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.