Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1633 / 1031 / 7
@Vratislav w sumie to nie wiem, po co Mu odpisałam, wiesz? 😁 Przecież doskonale wiem, że to troll. Łapię się sama na swojej głupocie.

Oczywiście nie nabijam się, wiem że padaczka jest przejebana. Mój ojciec też miał z dwa ataki w swoim życiu, a ja jestem przekonana że na mnie się też czai. Widzę to po reakcji swojego organizmu na tramadol. Czasami mam schizę w pracy, jak za mocno przygrzeję, dlatego nigdy nie walę na raz, tylko po pracy dorzucam - podbija mi fazę doskonale.

Boję się trochę używania benzo, bo wiem jak to się szybko może spodobać. Później już nie tylko przed trampkiem, ale i przed snem, potem na zwale, a później już non stop.
Trudno, trochę balans na krawędzi, no ale po ćpunie raczej nikła nadzieja na rozsądek.
  • 3013 / 1017 / 0
ja zaobserwowałem, że przy dosyć sporych dawkach Tramalu, u mnie akurat w kroplach, dobrze zabezpiecza lek Sedam 6 mg, czyli słynny Bromazepam, bromek. nie jest to typowo przeciwdrgawkowa benzodiazepina, ale ma umiarkowaną komponentę rozluźniającą, a także miło się komponuje z Tramalem.

tolerancję na opioidy mam sporą, ale na benzodiazepiny dziecięcą. więc do 900 mg Tramalu wystarczy mi szóstka bromka i jestem w miarę bezpieczny. choć wiadomo - gwarancji nie ma nawet w akompaniamencie benzo.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 64 / 5 / 0
Co poza benzo można wziąć aby pełniło tę funkcję?
  • 2 / / 0
Witam.
Jest to moj pierwszy post na tym forum. Zalożylem konto bo wystraszylem sie wpisow o padaczce potramalowej. Mam pytanie. Czy jesli dopiero zaczynam z tramcem (wale max 600mg) tp czy jesli dorzuce 0,5 to moge sie czuc w pelni bezpieczny ze nie dostane drgawek? Tolerki na klony nie mam wyrobionej. Siedze teraz nagrzany w robocie i wkrecilo mi sie ze moge dostać drgawek.
Dziekuje z gory za odpowiedz
Uwaga! Użytkownik Blackbandana1990 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Mój chłopak schodzi z mocnych opio i po tabletce tramadolu 200 mg dostał ataku padaczki. W jaki sposób schodzenie z opio (i po części z benzo) obniża próg drgawkowy? Byłby ktoś w stanie dość dokładnie wytłumaczyć albo podesłać artykuł, po polsku lub angielsku?
  • 904 / 182 / 0
Troche stare ale schodzić "po części z benzo" waląc tramadol to trochę nie tędy droga. Ja bym nie przyjął tramca nawet w tzw. tolerance withdrawals czyli gdzie benzo już przestało działać należycie.
  • 3 / / 0
300mg Tramalu przejdzie gładko bez padaki? Pierwszy raz mam styczność z opio, wczoraj siadło 200mg ale mało co poczułem.
  • 26 / 4 / 0
zamierzam przyjąć 800mg Tramalu (kruszone retardy w bombkach) obawiać sie mocno jakiegoś napadu?
Nigdy takiego nie doświadczyłem więc chyba nie jestem jakoś mocno podatny.
największa do tej pory dawka Tramalu 500mg i nie wystąpiły nawet najmniejsze drgawki
  • 46 / 2 / 0
Chciałbym przestrzec wszystkich przed zarzucaniem dużych dawek tramadolu bez żadnego zabezpieczenia przeciwpadaczkowego. 2 dni temu zarzuciłem ok. 12 cały blister (500mg) a następnie ok. 14 kolejny blister (500mg) ponieważ poprzedniego nie poczułem nic a nic. Około 16 obudziłem się na podłodze, z rozwaloną głową, nade mną stało dwóch domowników i dwóch ratowników pogotowia. Świadkowie zdarzenia twierdzą, że nagle się przewróciłem i straciłem przytomność a następnie dostałem ataku drgawek. Twierdzą też, że przez chwilę nawet przestałem oddychać. Także nie popełniajcie moich błędów i jeśli już chcecie brać duże dawki tego gówna to bierzcie benzo!
  • 22 / / 0
siemka, mam pytanie z mojego dotychczasowego researchu wynika że midazolam nada się na zablokownie padaki po trampku, tylko jak wiadomo jest to krótko działające benzo, krócej nawet od trampka, jeżeli w takim razie trampek działa do 10h według psychonaut wiki, a midazolam do 4h oralnie to czy należałoby ponawiać dawkę po tych 3-4h, żeby było wszystko w myśl harm reduction najlepiej jakby ktoś kto to łączył napisał, czy miał drgawki/padaczkę i po ilu od wzięcia Tramalu
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.