To różne substancje pod względem mechanizmu działania.
Cytykolina rozkłada się do urydyny która upreguluje receptory dopaminowe i choliny która jest perkursorem acetylocholiny.
Hupercyna spowalnia rozkład acetylocholiny i może mieć gorsze skutki uboczne. Tutaj artykuł na ten temat: post3233971.html#p3233971
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
25 lutego 2018blackgoku pisze: Bez porównania, co prawda nootropowe, ale odmienne działanie.
Można i to i to. Chociaż nie bawiłbym się w Modafinil+huperzine A
scalono - WRB
02 października 2021SRTN pisze: Z tego co czytam, to nie powinno się tego łączyć z innymi antagonistami NMDA, i łączenie tego z mementyną może spowodować psychozę farmakotoksyczną, ale ze względua na to, że ćpuny wydają mi się bardziej wiarygodne od lekarzy (bo np. w szkole farmaceutycznej kazali mi się uczyć o śmiertelnych dawkach benzediazepin, które ówcześnie nie były dla mnie nawet dawkami podprogowymi lol), to zapytam się jeszcze was, co myślicie o łączeniu tego z mementyną? To chyba było moje najdłuższe zdanie w życiu.
Huperzine-A : Chociaż większość ludzi zna huperzine-A jako odwracalny inhibitor acetylocholinesterazy, może być nieświadoma jej działania jako antagonisty receptora NMDA. Badania wskazują, że podawanie huperzyny-A może zakłócać i/lub chronić nadmierną stymulację związaną z podwyższonym poziomem wapnia za pośrednictwem receptora NMDA. Dlatego niektórzy spekulują, że huperzine-A może skutecznie zapobiegać wystąpieniu tolerancji np na Adderall. Pomimo faktu, że huperzine-A jest uważany przez wielu za „ nootropowy ”, użytkownicy huperzine-A powinni być świadomi potencjalnych skutków ubocznych.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.