Dzięki!
09 października 2021Ziutol pisze: Witam,
Szukalem po calym forum jak szalony i nie znalazlem, moze tutaj ktos pomoze.
Zakupilem sobie 0.5 pablo z UK ;) Zazwyczaj szlo wszystko pieknie, ale od 1.sierpnia paczki z UK leca przez clo. Dostalem info ze musze podac co jest w srodku i okreslic wartosc.
I tutaj mam zgryz. Czy warto sie w to babrac ? Paczki raczj nie otwierali, bo jesli by tak bylo, to idzie osobne wezwanie jesli znajda jakies dziwne substancje ;)
Probowal ktos wyciagnac paczke z cla ? Zastanawiam sie, czy nie podac ze to sa jakies darmowe probki, np na watrobe jakies zielska. Poprzec to jakims scanem ze ktos mi to wyslal i zadeklarowac wartosc powiedzmy 5 euro.
Zakladam ze skasowali moja paczke jak inne i po prostu musze tylko doslac jakiekolwiek dokumenty zeby puscili dalej...no ale wlasnie. Co jak otworza sprawdzic czy to prawda ? W teori nie powinni niczego otwierac.
Wyslalem screen ze towar to jakies darmowe probki. Przesylke pokryl nadawca a suma paczki byla okolo 7 euro. Po 3 dniach paczka byla juz u mnie.
Ps. Byla otwarta i zaklejona tasma. Wnioskuje ze jakis smiec na poczcie pewnie spodziewal sie Funtow w srodku, a jak zobaczyl zalamowane vacum to dal se spokoj. Jebane zlodzieje.
No ale sie udalo. Nie mniej jednak, uwazam ze UK do kupna jest juz spalone.Pewnie bedzie wszystko przez clo szlo z automatu do wyjasnien. Pozostali krajowi dostarczyciele (np poly - bo niestety bialy market zamkniety ).
Pierwsze 3 razy dostałem wszystko ok, za 4 nic, zamówiłem teraz kolejną. Dodam że pierwsze 4 były od jednego vendora, ta obecna od innego. Jak myślicie i jakie macie doświadczenia? Dotrze do PL?
Może jakieś 10% nie dochodzi, ale w samej Holandii są afery odnośnie listonoszy, którzy kradną (najczęściej jacyś ciapaci) i myślę, że bardziej o to chodzi.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.