Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 596 / 82 / 0
Witajcie drodzy hyperrealowicze, wpadlem w posiadanie bloczków na leki - 3 różowe recepty puste, jedna lub dwie żółte i jedna zwykła. Jest ktos w stanie mi wyjaśnić czy nadawają sie one do użytku oraz za co odpowiadają? Różowe i białe to wiem ale żółta? Pisze na nich druk 2005, nadaje sie to do czegos?
Jestem dość trudny.
  • 911 / 207 / 1
Hehe. Nie. Ale ponieważ masz aż 3 kolory, możesz sobie z tego zrobić collage :lsd: :lsd: :lsd:
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 596 / 82 / 0
Czyli nic z tym zrobic nie moge nawet jesli bedzie pieczatka?
Jestem dość trudny.
  • 100 / 19 / 0
Możesz je zalaminować i schować na pamiątkę albo sfałszować i narobić sobie mega przypału przy próbie realizacji.
  • 596 / 82 / 0
W takim razie dziekuje wszystkim za odpowiedz :D
Jestem dość trudny.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.