Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 219 / 32
Jest ustawa, która ci uniemożliwia wzięcia takich pięciu paczek. Musiałbyś zamówić do 5 aptek po jednej. Albo po dwa małe opakowania. Czytaj tu PSEUDOEFEDRYNA, KODEINA, DEXTROMETORFAN W PRAKTYCE APTECZNEJ PO 1 STYCZNIA 2017 ROKU lub tu Ustawa o przeciwdziałaniu narkomanii
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 65 / 11 / 0
13 listopada 2021DigitalDisaster pisze:
DexaCaps (ale to dex zmieszany z ziółkami, 200), Tussal Antitussicum (jak gdzieś się jeszcze trafi, opakowania po 150g), TussiDrill (syrop, 150)

Wychodzi to średnio ekonomicznie, ale jak kogoś przyciśnie no to takie znam opcje zastępcze.
Wiesz, dexacaps jeszcze ujdzie jeśli chodzi o ekonomie, bo idzie go za 12 pln (16,6mg/ 1zł)kupić, a acodin chodzi od 14,50 do 20zł średnio(15-20mg/ 1zł). Co do reszty się całkiem zgadzam, to tak jakby za fetę 5% bulic tyle ile za fetę 10%
"Dosis facit venenum"
  • 130 / 1 / 0
Wie ktoś co się dzisje że brakuje aco i i podobnych leków w hurtowniach?
  • 2 / / 0
Podobno powoli wycofują niestety, z wiadomych powodów, z 3 tyg temu udało mi się kupić chyba w 5 z kolei aptece w moim mieście, a dzisiaj jak patrzyłam to już nie ma w żadnej. Tak odbiegając od tematu. Chciałabym spróbować dexacaps jako zamiennik Acodinu, opisze mi działanie ktoś kto próbował?
  • 2897 / 613 / 10
Chyba nie ma informacji dlaczego nie ma Acodinu. Po prostu producent wycofał Acodin z hurtowni. Powody mogą być różne. O ile mam aktualne info.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 65 / 11 / 0
Dobra ludzie, ogarnąłem (podobno) legit informacje. Inna firma przejmuje prawa do aco i robią zmiane wygladu paczki, nazwy i (mam nadzieję) ttrochę składu. W ustawie jest napisane że może być do 360mg DXM w leku i na to szczerze się łudzę hehe. Pewnie jednak składu nie zmienią, ale nazwę i wygłąd raczej tak, więc chwilowa przerwa konserwacyjna
"Dosis facit venenum"
  • 151 / 42 / 0
Ooo, no to już brzmi uspokajająco. Oby tylko skladu na gorsze nie zmienili przez dorzucenie jakiegoś badziewia :P
I don't like the drugs, but the drugs like me
  • 820 / 245 / 0
Niech wyrzucą tą legendarną substancje powodującą rzyganie :rzyg: :rzyg: :rzyg:
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 151 / 42 / 0
Przy okazji, jak macie problem z rzyganiem po dexie, sprawdźcie czy nie macie czegoś z woreczkiem żółciowym - ja całe życie myślałam, że mam słaby żołądek, bo mi się zwracało nawet po pierdołach, a to się okazało, że to zapalenie woreczka - wycięli i od tamtej pory mogę rzyganko policzyć na palcach jednej ręki, a kilka lat już minęło.
I don't like the drugs, but the drugs like me
  • 1195 / 219 / 32
15 listopada 2021TraktOor pisze:
Dobra ludzie, ogarnąłem (podobno) legit informacje. Inna firma przejmuje prawa do aco i robią zmiane wygladu paczki, nazwy i (mam nadzieję) ttrochę składu. W ustawie jest napisane że może być do 360mg DXM w leku i na to szczerze się łudzę hehe. Pewnie jednak składu nie zmienią, ale nazwę i wygłąd raczej tak, więc chwilowa przerwa konserwacyjna
hola ludzie tu pisali że nie tylko aco nie ma. że innych też nie. to dyskredytuje twoje legitne informacje.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.