Przysiągłbym że słyszałem jeszcze o kilku sytuacjach gdy ktoś przyjmował rano i wieczorem (XR potem CR?)
Nie jestem w stanie nawet nigdzie znaleźć jak konkretnie wygląda uwalnianie, ile trwa cały proces etc. Jedynie enigmatycznie rzucone w artykule że bardziej równomiernie xD Z takim brakiem wiedzy strzelam że nocne dawkowanie jest zalecane by zminimalizować efekty potencjalnego zaburzenia sprawności psychofizycznej u osób wrażliwych.
Sam spróbuję tryb 150 rano 150 wieczór i będę obserwował czy czuję jakieś subtelne pozytywy w przeciągu tygodni. Ktoś kto przyjmował może jeszcze tak przyjmował w podobny sposób na CR lub XR? Ciekawią mnie doświadczenia innych bo mało tego do porównania.
21 października 2021Celebryta pisze: Mało strasznie informacji o wersji XR ;c zaraz wlatuję na pełne 300mg XR i zastanawiam się nad sposobem przyjmowania. Wiedźma razem z ulotką twardo mówi żeby brać na noc, ale parę stron wcześniej kolega forumowicz wspomniał że brał 75mg 2 razy dziennie i twierdzi że odczuwał nader pozytywne działanie w ciągu dnia.
Przysiągłbym że słyszałem jeszcze o kilku sytuacjach gdy ktoś przyjmował rano i wieczorem (XR potem CR?)
Nie jestem w stanie nawet nigdzie znaleźć jak konkretnie wygląda uwalnianie, ile trwa cały proces etc. Jedynie enigmatycznie rzucone w artykule że bardziej równomiernie xD Z takim brakiem wiedzy strzelam że nocne dawkowanie jest zalecane by zminimalizować efekty potencjalnego zaburzenia sprawności psychofizycznej u osób wrażliwych.
Sam spróbuję tryb 150 rano 150 wieczór i będę obserwował czy czuję jakieś subtelne pozytywy w przeciągu tygodni. Ktoś kto przyjmował może jeszcze tak przyjmował w podobny sposób na CR lub XR? Ciekawią mnie doświadczenia innych bo mało tego do porównania.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Z góry dzięki za odpowiedz.
W przypadku trazodonu suchość w ustach zależy od zablokowania receptorów α1, jako że wydzielanie śliny jest kontrolowane zarówno przez układ adrenergiczny jak i cholinergiczny.
Może ksylometazolina (agonista α1 i α2 ) do nosa choć trochę by w takim razie pomogła? Bo zażywanie pseudoefedryny w takim wypadku to już by była przesada.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.