Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 19 / 1 / 0
Witam jak tam Wrocław i okolice ktoś idzie na jakiś wypad na grzybki ?:)
  • 3 / 1 / 0
@Dr4ftK11ll napisz na priv :)

Dziękuję @panprzytulak, będę zwiedzać - myślisz, że sezon już otwarty? Kurka może to pradawne twierdzenie o pierwszych przymrozkach to pic na wodę był :/
  • 5 / 2 / 0
Dobra, jakiś przymrozek był i deszcz spadł - wybiorę się jutro na spoty i dam znać czy coś jest.
Udanych zbiorów wszystkim życzę :D
  • 58 / 31 / 0
U mnie zero sezon był wcześniej około 20 września wysyp i koniec bo za sucho płd mazowsza uff że uzbierałem te 270
  • 2 / / 0
W podlaskim kilka poszukiwań bez skutków, nawet w Bieszczady się wybrałem, ale była susza xD (oczywiście nie tylko po to, i tak wycieczka udana), a parę dni temu u siebie w końcu pierwsze w życiu znalezione. Co prawda 5 sztuk xD, już trochę suche były, ale zawsze to jakiś progres, czekam na deszcz i wracam
  • 58 / 31 / 0
Jest nadzieja dziś 15 i część młodych zalało mi łąkę w pewnych miejscach i potopiło jeże, za tydz jak woda opadnie pewnie wyrosną
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 143 / 21 / 0
U mnie w zeszły weekend na łące była bieda straszna :( Nie wiem o co chodziło, czy już tak przetrzebiłem czy może niskie słońce mnie tak oślepiało... w tym tygodniu hardkorowo padał deszcz więc jeśli jutro uda się wybrać to może będzie lepiej.
  • 1 / / 0
Witam drodzy forumowicze!

Jestem nowicjuszem, jeśli chodzi o grzyby, w tym roku miałem doczynienia kilkukrotnie z LSD.

Miałem pytać czy jest już po sezonie czy jeszcze nie, bo chciałem się wybrać na poszukiwania z bratem w okolicy wrocławia, kotliny kłodzkiej lub bielawy/dzierżoniowa bo w te rejony mi najbliżej, ale sądząc po waszych postach jeszcze może się udać, pytanie i prośba, w jakie okolicy najlepiej jechać, czy tereny wokół wrocka odpadają całkowicie i lepiej jechać od razu w góry?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
  • 3 / 1 / 0
@gadyni21 według mnie to sezon jeszcze jest - tak jak ktoś tutaj już napisał, nawet pod śniegiem grzybiurki się zdarzały :)
Jeśli masz możliwość, to jedź w góry, tam gdzie pasą się zwierzęta i będzie na pewno większe prawdopodobieństwo znalezienia czegoś, aniżeli w okolicach wielkich miast. Ale na temat samego Wrocka nic nie wiem.
  • 911 / 206 / 1
29 października 2021gadyni21 pisze:
Witam drodzy forumowicze!

Jestem nowicjuszem, jeśli chodzi o grzyby, w tym roku miałem doczynienia kilkukrotnie z LSD.

Miałem pytać czy jest już po sezonie czy jeszcze nie, bo chciałem się wybrać na poszukiwania z bratem w okolicy wrocławia, kotliny kłodzkiej lub bielawy/dzierżoniowa bo w te rejony mi najbliżej, ale sądząc po waszych postach jeszcze może się udać, pytanie i prośba, w jakie okolicy najlepiej jechać, czy tereny wokół wrocka odpadają całkowicie i lepiej jechać od razu w góry?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
Odpuść sobie Bielawę/Dzierżoniów, za nisko, za sucho, zbyt mała szansa, szkoda czasu, a już szczególnie przy takiej pogodzie. Jedź na przełęcze, dopiero za Kamionkami i w górę łysiczki nabierają na znaczeniu. Tam zaczynają się ich włości. Nie przeszkadzaj pasterzom i zwierzętom, nie rzucaj się w oczy. Zdarzają się "złote łąki", których lokalizacji oczywiście nie przybliżę. Szukaj, a znajdziesz. Poczekaj na deszcze, teraz jest za sucho. Sezon trwa, choć z pauzą i będzie trwał.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.