Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3497 / 740 / 9
Może lepiej na zjeździe? ACC podnosi glutation więc szybciej Cię odtruwa.

Ja biorę sobie po kodzeniu. Z tym, że zastanawia mnie to, że tu siarka i tu siarka. Siara ze sulfo i siarka w acc. To raczej chyba nie koliduje w sensie nie ma jakiegoś przesytu tego mikroelemrntu później bo acc to jest acetylowany aminokwas, mylę się?
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1338 / 269 / 0
Wydaję mi się, że jak nie masz dużo śmierdzących pierdów to jelita to ładnie ogarniają.
  • 177 / 53 / 0
Moje kapsułki NAC śmierdzą niemiłosiernie a piardy po nich są nie z tego świata.
  • 1338 / 269 / 0
Że śmierdzą jajem to normalne. Przynajmniej są duże szanse, że to rzeczywiście nac a nie tynk ze ściany %-D
Ja miałem tak przez pierwsze dni, później ustało. Jak raz pierniesz i nikt nie zemdleje to luz. Gorzej chyba jak jest co chwile to za duża dawka, albo dać czas organizmowi na ogarkę.
  • 53 / 11 / 0
Czy dobrym pomysłem jest suplementacja acetylocysteiny przy odstawianiu SNRI?
PREGABALINUM ENTHUSIAST
  • 392 / 95 / 2
Czy mają Państwo przemyślenia, w jaki sposób NAC powoduje suchość w ustach? Pytałem kiedyś o to lekarza i odparł tylko, że przyczyną jest przesuwanie się/pobudzanie wydzieliny ("it moves the mucous"). Jednak wiele osób pisze, że NAC wywołuje u nich zgagę, więc może tu leży przyczyna? Ktoś na reddit wspomniał, że zażywa NAC z glicynianem magnezu - jest potężna synergia (antagonizm NMDA) oraz złagodzone uboki gastro. Pytanie tylko, czy po takim miksie suchość również mija. Jak ja nienawidzę suchości w gębie, którą wywołuje prawie każda substancja!
!מרנא תא
  • 54 / 7 / 0
Ktoś znalazł może sposób na suchość w ustach po NAC? Niestety jest tak paskudna że spać nie daje.
  • 1037 / 245 / 0
Suchość w ustach to pierwszy objaw odwodnienia wystarczy na to wypić szklankę ciepłej słonej wody małymi łykami w 30 minut.
  • 54 / 7 / 0
Dużo wsypać tej soli?
  • 1037 / 245 / 0
Na szklane pół łyżeczki powinno wystarczyć, dobrze jest kupić sobie sól potasową 70% kci 30% hcl, ale jak nie masz zwykła też powinna wystarczyć w nawodnieniu najważniejsze jest to żeby pić mało ale często najlepiej ciepła przegotowaną wodę.
I od stopnia odwodnienia zależy czy taka szklanka wystarczy czasem trzeba wypić 3/4 szklanki
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.