Ilość 5,8 uznano za "sporą". Sędzia podczas rozprawy orzekł że niewielka ilość to jeden góra dwa gramy, gdzie prokuratura może odstąpić od ścigania ale nie musi. Nawet i za 0,3 można nadal mieć sprawę.
Ja dostałem warunkowe umorzenie sprawy, 300 zł koszta sądowe + 800 zł kary (tj. mam to gdzieś wpłacić na rzecz organizacji blablabla), 2 lata nadzor kuratora oraz "zakaz przebywania w nieodpowiednich środowiskach".
Tj. jeśli podczas danej imprezy, domówki spożywane są jakiekolwiek narkotyki, a ktoś zgłosi tylko, lub zezna że tam byłem mam kolejną sprawę... Zapytałem sędzi co w takim wypadku mam robić jeśli zobaczę że ktoś spożywa jakiekolwiek narkotyki, przecież to nie jest ode mnie zależne, mam natychmiast opuścić dane towarzystwo i zgłosić to policji hehe. No rozwiązanie kurewsko logiczne :D
Kolega dostał 5 lat w zawiasach 5/1.5.... 300 zł ...
Btw. kolega który wpadł 2 miesiące przedemną z ilością 0,8 poddał się dobrowolnie karze i dostał zawiasy, uwaga: w tym samym sądzie i ten sam prokurator wnosił oskarżenie...
Także: nigdy nie poddawać się karze, ale składać wniosek u warunkowe umorzenie postępowania.
ja posiadałem 10 razy więcej niż kolega i dostałem warunkowe umorzenie, a kolega wyrok w zawieszeniu
To ja Astalawista.
Wariaty, pierwszego posta napisanego już prawie 15!!
I jak polrciałeś od 17 roku życia do 32. I przerobiles pewnie z 90% dragów i używek. Od dawna przypominam sobie niektóre alibi więcej.. to chyba będę to opisywał
Jeśli chcecie poczytać czemu nie. Porównanie moje pierwsze wpisy.. czytam i uwierzyć nie mogę, ale wtedy byłem redaktorem firmy z grami.
Do modernizacji, nie mogę odzyskać konta to było z 14 lat temu. Proszę o kontakt moda. Emeila chyba znam ale hasła nie.
02 grudnia 2011AstaLaVista pisze: A czy ustawa z 9 grudnia będzie mnie obejmować? Zostałem zatrzymany przed dniem uchwały.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.