Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 449 / 101 / 0
Co to? Jakaś wadliwa partia wyszła, bo ludzie ostatnio rzeczy niestworzone tu opisują? :-O

Ciągle powtarzam, że mózg to potężne narzędzie i może taką wkrętkę miałaś?

Powinien, apteczne testy radzą sobie z oxy dobrze - za dobrze. Masz zdjęcie tych tabsów?
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 356 / 69 / 0
ja bym tym testom aptecznym nie ufala, potrafia pokazywac losowe wyniki. moze jeszcze metabolity sie nie zaczely wydalac? jesli to w ogole mozliwe po 8 godzinach. ale jesli tabletka wchodzila kilka godzin... moze malo aktywne enzymy w watrobie?
  • 4603 / 2208 / 1
Po 8h musisz mieć metabolity w moczu. Nie ma możliwości żeby ich nie było. Wszystko wskazuje, że to nie było oxy. Czas wejścia, model działania, działania niepożądane, brak metabolitów itd. Jak masz więcej tego gówna, to raczej nie bierz. Pytanie skąd to masz. Raczej nie z apteki co? Na ulicy w PL od dawna nie widziałem jebanego oxy, ale na zachodzie i paradoksalnie na wschodzie, to dość popularny sposób zarabiania.

Podbijam, jak masz, to daj zdjęcia tabs i opakowania. Wiele to pokaże.
  • 95 / 2 / 0
To było badanie moczu w szpitalu z oddziałem do wykonywania testów na narkotyki. Wzielam oxy około 23. Mocno weszło o 3 rano. O 8 rano dałam mocz na badanie bo wtedy dopiero mogłam fizycznie. Wynik negatywny. Lekarz powiedział że nie wie dlaczego, może takiej malej ilosci 50mg nie wykrylo.
To zdretwienie twarzy i rąk to moze tężyczka.
  • 356 / 69 / 0
jesli sprzedawcy w naszym kraju sie wycwanili i zaczeli (mimo latwej dostepnosci do prawdziwych preparatow) drukowac pressy z chujwieczym, to jest to bardzo zla wiadomosc dla wszystkich cpunow...
  • 2116 / 630 / 0
U "mnie" za to ostatnio jest szał na oxy, po ulicach lata to szczególnie wśród małolatów którzy naoglądali się hiphopowych teledysków, powiedziałabym że najłatwiejsza do ogarnięcia używka z kategorii hard-opio. Możliwe oczywiście, że komuś wciśnięto złe pressy, ale weszłam w temat zastanawiając się, czy ktoś o tym napisze... Bo o "felernej partii" powodującej dużo nieprzyjemnych odczuć zarówno w okresie brania, jak i w przerwach robionych dla wyczucia czy to przez oxy, wiem od kilku osób leczących się nim 'przepisowo', a więc nie ma mowy o jakichś gigantycznych dawkach, chociaż... 1-2-1 składa się już na 320mg, a dla nie-ćpuna nie jest to mało. Tutaj mam pewność, że były one po prostu z apteki, czasem dolory, czasem continy. Przy continie mniej doniesien, ale przy dolorach... dammmn.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1290 / 366 / 0
Z apteki jest jak sam(a) kupisz w aptece. Inaczej to taki mem, ze "z apteki". W opakowaniu wyglada znacznie lepiej i atrakcyjniej. Do tego mozna latwo zamowic w chinach z wydrukowanymi ulotkami i opakowaniami ktore sa prawie identyczne z oryginalem (jako iz te rzeczy sa dobrze dostepne w internecie). Niestety nie sa to oryginalne substancje jako iz one sa nielegalne w chinach i sa to analogi lub substancje o podobnym dzialaniu, czesto z dodatkami jakis rc benzo itp dla "polepszenia" profilu. Polecam taka tabletke kupic i ja przebadac, na gebe mozna w zakladzie medycyny sadowej za kilkaset zl choc nie zawsze im sie udaje w ogole cokolwiek wykryc, choc z czasem sie to polepsza. Mozna np. powiedziec, ze znalazlo sie tabletke u dziecka.
Chyba nie myslicie, ze miasto jest cale zalane legalnymi lekami? :)
Istnieja sposoby zeby sprawdzic, czy lek jest prawdziwy. Wystarczy miec oryginal i dokladnie porownac wydruk i wyglad tabsa a takze jak sie rozpuszcza, przytapia itp bo normalnie sklad to jest zupelnie inny.
Sa rozne rynki, nietorzy wola proszki od dilera, inni wola tabsy, inni wola z darka. Kazdy mysli, ze jego metoda jest najlepsza, a to wszystko z tej samej chinskiej fabryki idzie ;) Ale fakt faktem, niektorzy np. nigdy by nie wzieli tabsa, ale od dilera swojego, ktorego znaja to bez problemu. A sa tacy, co tylko tabsy "z apteki" biora, wlasnie jak takie oxy np. Sa tez tacy, co tylko tabsy "z darka" bo to jest cos tam lepiej niz poprzednie formy. Takie tabsy maja zwiekszaja rynek i ilosc klientow.
  • 1106 / 221 / 0
Zgadza się, nie sądzę żeby gdzieś latały idealnie podrobione tabsy w dodatku w blistrach...Jak ktoś miał więcej niż kilka razy Continy w ręce to się nie pomyli, bo idealnie podrobić się nie da (tym bardziej jak ktoś porówna bezpośrednio z oryginałem), do tego dochodzi otoczka.
01 września 2021Jamedris pisze:
Przy continie mniej doniesien, ale przy dolorach... dammmn.
Z dolorami właśnie jest większy problem, bo są "łyse" i nie mają otoczki. Zapewne sprzedają to na sztuki i w woreczkach strunowych, dlatego jak ktoś nie miał kontaktu, albo ma wątpliwości to brać tylko w blistrze.

W USA ciągle jest masa podrobień i zawsze te tabletki czymś się różnią, nawet producenci często pokazują obrazek z porównaniem jak powinna wyglądać legitna tabletka. wystarczy wpisać w grafice "oryginal oxycodone" (czy np. xanax) vs fake". Tam w dodatku większość leków jest w słoiczkach, a wyprodukować jakąś etykietę z nazwą/logiem firmy i poprzyklejać to żaden problem, od razu rośnie zaufanie jak ktoś nieobeznany. A z blistrami już tak raczej nie zrobią.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 września 2021 przez hammerzeit, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4603 / 2208 / 1
Waga takiej tabletki będzie zapewne inna. Ciężko przy różnych substancjach i potrzebie zachowania objętości utrzymać wagę Już zmiany na poziomie 3% będą świadczyły o wałku. Do tej pory jak ważyłem tabsy na elektronowym w szpitalu to różnicą była na poziomie po 3 zerach w gramach.
Aha i jeszcze jedna opcja. Weryfikacja danych dotyczących dat i numerów serii. Tutaj jest dla podrabianych ogromny problem, Bp np niektóre partie od razu idą tylko do Hiszpanii i mają tamtejsze numery. Jak zobaczysz numer, który przynależy do Grecji, a masz go z Belgii - to masz pewność że jesteś wyruchana bez lubrykantu i to nie tylko na kasie, ale i na zdrowiu- w pierwszej kolejności.

@hammerzeit
@ lecie 2017 roku mieliśmy setki MST 200 i MST 100 w których był FFuF (oraz dziesiątki innych substancji które dawały kopa, a wyglądały jak pewniaki. Nawet blistry i opakowania były w niektórych przypadkach bo rodzina przynosiła by pomóc rozpoznać truciznę i szybciej wdrożyć leczenie.
  • 1106 / 221 / 0
@DexPL Dokładnie o to też mi chodziło, numery partii produkcyjnych, daty ważności, do tego cały wygląd blistra, napisy etc. Nikt nie będzie się brandzlował żeby wydawać kupę kasy na zajebiste podrobienie, bo to nie jest przeznaczone dla ludzi, którzy już trochę biorą i wiedzą jak co wygląda, tylko dla łebków co np. chcą spróbować, albo dla ćpunów z ulicy którzy biorą wszystko i nie mają wyjebane, czy to apteczne, czy nie.
edit: mówisz o mst polskiej produkcji, czy jakieś zagraniczne? Serio ktoś porównywał blistry i tabsy i nie było widać większych różnic? Serio ktoś by wykładał tyle $$, bo przecież żeby dobrze podrobić to normalnie z chińskiej tabletarki etc. się tego nie zrobi, chociażby mówiąc o otoczce. Jakoś nie wierzę, żeby komuś się to kalkulowało.
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.