Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 358 / 73 / 0
Też nie przejmowałabym się. Nie ma zaczerwienienia, nie boli. Na pewno poszło podskórnie trochę.
A nie bolało jak podawałeś? Celny strzał dożylny to brak bólu, ja zawsze wtedy wiem, że idealnie jestem w żyle. Jeśli nie, to znaczy, że wypadłam.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 357 / 47 / 0
Praktycznie nie bolało. Teraz skóra jest trochę czerwona wokół, ale to centymetr. Coś jak po ugryzieniu komara. Jak mówicie - nic groźnego.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 2814 / 366 / 0
24 lipca 2021sclyzz pisze:
Praktycznie nie bolało. Teraz skóra jest trochę czerwona wokół, ale to centymetr. Coś jak po ugryzieniu komara. Jak mówicie - nic groźnego.
Skóra jest tylko czerwona czy jest gulka czy coś ?
  • 357 / 47 / 0
Gulki prawie nie widać, ale czuć ją pod palcem, malutka. Wczoraj to była... gula %-D
  • 2814 / 366 / 0
To może odrobina poszła podskórnie poza żyłę. Ale nie ma tragedii
  • 357 / 47 / 0
Walił ktoś po batach na stopie? U mnie tam lepiej zyły widać niż na łapach. Grube, odstające od skóry. Widziałem ze nie tak dużo jest postów na ten temat.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 4603 / 2217 / 1
W stopach jest dużo zastawek. To nie dość że trudne, to jeszcze niebezpieczne. Tylko dla leżących osób zaleca się tam kłuć. Jak prowadzisz normalny tryb życia, to nie polecam. Łatwo o powikłania, które mogą się skończyć amputacją kończyny o ile nie zadziała się na czas.Ponadto jak masz jakieś niewykryte schorzenia (cukrzyca, serce itd), to tam się objawią przy kłuciu najszybciej i najbardziej aktywnie. Lepiej nie ryzykować jak się ma wybór.
  • 1100 / 273 / 0
@sclyzz jak sobie zrobisz kuku na stopie, to nawet buta nie założysz, żeby do lekarza pójść. samo wkłuwanie się w stopy boli. jeden tylko plus jest taki, że ma się dwie ręce do strzelania, można uciekającą żyłę przytrzymać. to takie wyjście raczej dla desperatów co inaczej nie mogą.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 366 / 0
To ja napiszę od siebie skoro jesteśmy przy kuciu w stopę. Będąc w szpitalu miałem założone wkucie w stopę i w zgięciu łokciowym i miałem podawaną morfinę IV i inne leki i wiecie co ? morfina podawana w stopę w takiej samej dawce jak w zgięciu łokciowym slabiej " robiła " i jakby dawka była połowę mniejsza .. pewnie dlatego ze droga do serca jest dłuższa ..
  • 4603 / 2217 / 1
25 lipca 2021sclero2014 pisze:
pewnie dlatego ze droga do serca jest dłuższa ..
Tak, bo w sercu są receptory opioidowe i to serce odpowiada za percepcję bólu...

A kosmici są Zieloni, jak ciasto kiwi, całkowicie obrzydliwi...

Czy, Wy chodziliście na biologię w podstawówce? Serio?
ODPOWIEDZ
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.