nie pamietam skad to sie wzielo, chyba zapomnialam.
@zolpi Nooo dokładnie tak! Jak czasem byłam zmuszona zgiąć, żeby po coś sięgnąć czy whatever to potem miałam już małego nawet krwiaka. Z resztą dokładnie, lepiej wchodzi, rozchodzi się tam sobie przyjemnie.
A co robicie w momencie, gdy macie strzykawkę w żyle a chcecie sięgnąć po wacik, żeby przyłożyć w miejscu wkłucia? Puszczacie strzykawkę? Czy jest jakiś mniej karkołomny i średnioprzyjemny sposób?
17 wrz 2023 - scalenie postów - d5
15 lipca 2021ema112 pisze: jest nawet takie cpunskie powiedzenie: i nigdy nie zginaj reki po strzale!![]()
nie pamietam skad to sie wzielo, chyba zapomnialam.
16 lipca 2021zolpi pisze: i rozmasowuję,
Rozmasowywanie powoduje "twardnienie żył". Dużo trudniej w taką żyłę się wbić potem. AS już na 100% nie masujemy wacikiem z alkoholem (co uniemożliwi zasklepienie się żyły - alkohol powoduje że lokalny czop z płytek krwi się rozpływa i nie może dojść do zasklepienia w żyle.
To tyle prostym językiem.
https://zapodaj.net/5c94cd0d3fe35.jpg.html
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Musiało trochę pójść poza żyłę, ale wygląda to kompletnie niegroźnie, wchłonie się.
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.