Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
  • 1 / / 0
Siema! Jest to mój pierwszy post na forum i nie wiem czy to dobry dział na zadanie tego pytania. Otóż moje sytuacja wygląda następująco. W styczniu dopadł mnie covid i po nim miałem stany ciągłego zmęczenia i senności. Poszedłem do psychiatry i przypisał mi on dulsevie. Nie mam stwierdzonej depresji, ale uznał, że może to być dobre na efekty pocovidowe. Przez pierwsze dwa miesiące było okej, ale potem dopadły mnie silne zawroty głowy, które utrzymują się po dziś dzień. Od ponad 2 miesięcy jestem całkowicie czysty od dulsevi, ale te zawroty doprowadzają mnie powoli do szału. Nie mogę przez nie chociażby samochodu prowadzić. Byłem u laryngologa, neurologia i kardiologa, ale wszelakie badania pokazały, że nie ma tam nic co by mogło wywołać te zawroty.

Czy ktoś miał podobne efekty uboczne po dulsevi? Oprócz zawrotów głowy czuje coś w rodzaju ucisku w potylicy. Jeśli ktoś miał podobną sytuacje, albo bardziej zna się na wpływie duloksetyny na organizm, to jakie jest wyjście z tej sytuacji? Ile średnio się czeka aż przejdą efekty uboczne?
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.