Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 81 / 10 / 0
18 maja 2021romannawspolnej pisze:
11 maja 2021ŚwietnyLogin pisze:
A ja sobie bimberku zrobiłem, filtrem węglowym pięknie oczyściłem, no i do tego esencja, jedna flaszeczka rum biały, druga "jamaica rum". Cola, lód i cytrynka i nie jeden rum sklepowy bym smakowo pokonał.
Jak się spisują te „estry” do zabarwiania bimbru, smak jest naprawdę ok? Bo to chyba sama chemia...
smakowo są Ok, tak pewnie sama chemia
  • 1066 / 158 / 0
Ja polecam drink "Rum Panch"

Captain Morgan czarny, plus swieżo wyciskany sok z mango, pomaranczy i brzoskwini i zamiast kostek lodu lód Ala calipo od Algidy owocowy.
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 81 / 10 / 0
^^ Captain Morgan - całkiem spoko
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.