Ja brałem tylko 5 dni w tygodni, oprócz piątku i soboty, bo nie musiałem następnego dnia wstawać do pracy i tolerancja mi się nie rozwinęła.
Miałam w przeszłości od psychiatry Nasen (zolpidem) i źle na mnie działał. Wywołuje taki "haj", że nie kontroluję co robię, odwalam różne rzeczy, a na następny dzień mam zaniki pamięci. Czasem pod wpływem łykałam jeszcze bez kontroli więcej tabletek, tak że czasem w 2 dni zjadłam całe pudełko.
Teraz czytam o zopiklonach, konkretnie interesuje mnie Imovane.
Chciałam zapytać, że są po nim podobne działania jak po zolpidemie.
Nie interesuje mnie działanie rekreacyjne, chcę tylko spać i potrzebuję czegoś co pozwoli mi zasnąć bez efektów ubocznych.
Proszę o poradę!!!
-działa ostro i krótko
-na problemy z zasypianiem
Zopiklon:
-działa umiarkowanie i długo
-na lekkie problemy z zasypianiem i problemy z utrzymaniem ciągłego snu bez przebudzania
Po zopiklonie nie odpierdala. Jeżeli interesuje Cię osłabiony zolpidem to polecam zaleplon, podobny profil działania, ale nie urywa filmu i nie jest tak mocny.
cut, nie cytujemy w całości posta nad swoim, używamy opcji mention - starysteve
18 czerwca 2021Morfeo pisze: Po zopiklonie nie odpierdala.
Dziwi mnie tylko, że skoro nie interesuje was działanie rekreacyjne, dalej dorzucacie tabsy. Jak się weźmie i czeka, aż zachce się spać to wiadomo, że złapie faza, trzeba bezpośrednio przed snem najlepiej leżąc już w łóżku połknąć tablete i próbować usnąć, wtedy nie ma opcji, że was nie zetnie.
Zolpidem rozjebał mi sen tak, że strasznie trudno mi zasnąć.
Zopiklon ma o wiele dalej profil takiego odpierdalania, że Ci się ściany wyginają i urywa Ci się film. Potem się budzisz i dowiadujesz się co odwalałeś.
Całą paczkę zjadłem zaczynając od zolpidemu a wtedy wpieprza się też inne leki, więc zopiklon oberwał. Po zopiklonie NIGDY nie miałem efektu dojadania.
Zopiklon u mnie osobiście ma działanie takiego wyluzowania, ciężko to porównać do zolpidemu, który też u osoby bez tolerki już po 2 tabletkach potrafi czasami urwać film.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.