Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
Nie wiem czym był wywołany ból głowy, w każdym razie odczuwałem go dziś coraz bardziej. Jednocześnie miałem ochotę na kodę - idealnie, koda się załaduje, ból przejdzie. Zarzuciłem 240mg i jakie było moje zdziwienie, kiedy koda wyraźnie się załadowała a ból zamiast ustąpić tylko się nasilał. Czekałem jak głupi na zbawienne przeciwbólowe działanie kodeiny, a czas rekreacyjnego działania upływał (gdyby jeszcze było można mówić o rekreacyjnym działaniu, kiedy łeb pęka). Nie mogąc się doczekać wziąłem 400mg ibuprofenum - ból szybko ustąpił. Podsumowując zawiodłem się dziś na przeciwbólowych właściwościach kodeiny.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 102 / 17 / 0
Jak ktoś używa kodeiny rekreacyjnie to nie będzie ona na niego działać przeciwbólowo, bo na to działanie tolerancja wzrasta jeszcze szybciej, wtedy paradoksalnie szybciej nam pomorze ibuprofen czy paracetamol.
  • 1345 / 147 / 8
pamiętam biegłem do autobusu na zajęcia pod wpływem kodeiny, wchodząc do solarisa ześlizgnęła mi się noga z progu i uderzyłem piszczelem o próg. bolało ale nie aż tak żeby się trzymać płakać i zgrywałem twardziela przed ludźmi. jak kodeina zaczęła kuszczać to zaczęło dopiero napierdalać, noga spuchła i kulałem. nie była złamana ale obita a kodeina to zamaskowała dobrze. takie działanie było gdzieś po ok. 150mg
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 1195 / 223 / 32
22 maja 2021Swietlik98 pisze:
Jak ktoś używa kodeiny rekreacyjnie to nie będzie ona na niego działać przeciwbólowo, bo na to działanie tolerancja wzrasta jeszcze szybciej.
Masz jakieś źródło na potwierdzenie tej tezy?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 102 / 17 / 0
@Klamm chcesz potwierdzenia tezy że na opiaty wzrasta tolerancja ?
  • 1195 / 223 / 32
Nie, chcę uzasadnienia merytorycznego dla tezy, że tolerancja szybciej wzrasta w aspekcie przeciwbólowym niż rekreacyjnym ;)
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.