Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Szanowni Państwo,

Czy komuś udało się otrzymać receptę na psychostymulanty od niemieckiego psychiatry (w zasadzie leki z grupy Anlage III może wypisywać każdy lekarz z dostępem do recept BTM) głownie chodzi mi tu o pochodne amfetaminy- dekstroamfetamine w formie preparatu Attentin bądz dimezylan listextroamfetaminy w formie preparatu Elvanse. Kwestia metylofenidatu interesuje mnie mniej jako ze jest on zarejestrowany i dostępny w Polsce. Elvanse jest w polsce zarejestrowany jednak niedostępny.. Oczywiście wskazania w postaci ADHD jak najbardziej są...
Jaka jest cena tych preparatów?
Jaka jest cena wizyty u specjalisty?
Generalnie wdzięczna będę za jakiekolwiek info ;)
  • 5 / / 0
Ja też chętnie bym sie dowiedzial jak ktoś coś wie (też mam ADHD i byłem wczesniej leczony ale dziekuje za metylofenidat etylofenidat (koncentre ) bardzo chciałbym dostać wreszcie Vyvanse lub Elvanse ale to raczej graniczy z cudem w tym smiesznym kraju
  • 75 / 22 / 0
Lek jest dopuszczony do obrotu http://dziennikmz.mz.gov.pl/DUM_MZ/2020/48/akt.pdf od zeszłego roku natomiast producent nie dostarcza go na nasz rynek ponieważ lek nie jest refundowany
  • 19 / 4 / 0
Cytat z wątku o metylofenidacie
06 września 2021xrem789 pisze:
05 września 2021anonymmouse pisze:
Wiem ze w Polsce Elvanse jest bardzo ciężko dostępny (o ile jest).
Chciałbym tylko napomnieć, że od stycznia 2k22 Elvanse będzie w Polsce dostępne tak samo łatwo jak metylofenidat, bo zostaje wprowadzony po długiej przerwie do hurtowni aptecznych w kraju (zweryfikowana informacja), więc nie trzeba będzie sprowadzać, a jak wiadomo mija się to z celem. Także polecam każdemu kto naprawdę ma ADHD/ADD i na przykład jak ja ma kurewski problem z bardzo szybkim metabolizmem leków o zainteresowanie się tematem.
Uwaga! Użytkownik anonymmouse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 11 / 0
Informacyjnie, gdyby kogoś to interesowało: dostałem informację z apteki, że Elvanse 50 mg 30 kaps. z importu docelowego kosztuje około 700 zł.
  • 1872 / 251 / 0
Mam orginalne opakowanie i dziwnie to na mnie to działa w porównaniu do atentinu ir.
Działanie bardziej przypomina MPH niz AMP.
  • 2 / / 0
Ja mam receptę na Elvanse ważną jeszczcze do końca bieżącego miesiąca, ale rzeczywiście cena (bez refundacji) zbija z nóg.

Lekarz mi ją przepisał w nadziei że w ten sposób uda mi się odstawić medikinet heh, w związku z tym że to Elvanse ma ponoć mniej "uboków".

Ja przyjmuję Medikinet 40 - 2-2-0 i medikinet IR 20 - 0 -0 - 3
  • 329 / 112 / 3
@BoogieStu
Jeżeli przepisał Ci amfetaminę, to może przepisze Ci Wakix (pitolisant). Zaletą jest to, że nie jest na żadnej liście substancji kontrolowanych i to podobno alternatywa właśnie dla metylofenidatu. Mechanizm działania jest inny - działa na receptory histaminowe. Czasem można gdzieś kupić generyki albo czysty proszek - na pewno wychodzi znacznie taniej w takim wypadku.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pitolisant
  • 849 / 289 / 0
05 marca 2024BoogieStu pisze:
Ja mam receptę na Elvanse ważną jeszczcze do końca bieżącego miesiąca, ale rzeczywiście cena (bez refundacji) zbija z nóg.

Lekarz mi ją przepisał w nadziei że w ten sposób uda mi się odstawić medikinet heh, w związku z tym że to Elvanse ma ponoć mniej "uboków".

Ja przyjmuję Medikinet 40 - 2-2-0 i medikinet IR 20 - 0 -0 - 3
Chłopie, weź ten IR sobie porozbijaj na 5 - 6 dawek. Z odstępami 1 - 2 h.
14 października 2023nCuX pisze:
Mam orginalne opakowanie i dziwnie to na mnie to działa w porównaniu do atentinu ir.
Działanie bardziej przypomina MPH niz AMP.
Usunięcie lizyny z lisdexamph trochę zajmuje przez co nie ma spike'ów stężenia dexamph we krwi. Stężenie zbyt rzadko przekracza takie wartości, w których dexamph działa jako NDRA. W niższych stężeniach jej działanie (biomolekularny mechanizm działania) "przypomina" bardziej NDRI. Po prostu pompowanie monoamin do synapsy jest na tyle wolne, że w zasadzie możnaby uznać transportery monoamin za zwyczajnie zablokowane a nie odwrócone.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 150 / 19 / 0
Dzisiaj rozmawiałem z lekarzem, który zapytał się swojego zaprzyjaźnionego aptekarza kiedy i czy w ogóle można liczyć na pojawienie się Elvanse w aptekach. Odpowiedział, że tak i jest to kwestia kilku miesięcy, bo sprawa z Elvanse dość mocno zaczęła ruszać do przodu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.