Lecę samolotem na wakację i chciałbym w jakiś sposób mieć dostęp na miejscu do kilku gramów kokainy. Nie wiem jeszcze czy to będzie kraj europejski czy północno-afrykański, ale na pewno zatrzymamy się w hotelu. Czy ktoś próbował w podobny sposób wcześniej umilić sobie pobyt? Widziałem tu sporo tematów dotyczących przemytu przez lotnisko, ale ja bym się na to chyba nie odważył. Wydaję mi się, że wysyłka listu powinna być w miarę bezprzypałowa tylko jaki adres podać? Normalnie hotelu i swoje dane? Gdybyśmy zatrzymali się w jakimś apartamencie to nie byłoby problemu, a tak to lipa :(
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.