Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 21 / 2 / 0
Witam,
Lecę samolotem na wakację i chciałbym w jakiś sposób mieć dostęp na miejscu do kilku gramów kokainy. Nie wiem jeszcze czy to będzie kraj europejski czy północno-afrykański, ale na pewno zatrzymamy się w hotelu. Czy ktoś próbował w podobny sposób wcześniej umilić sobie pobyt? Widziałem tu sporo tematów dotyczących przemytu przez lotnisko, ale ja bym się na to chyba nie odważył. Wydaję mi się, że wysyłka listu powinna być w miarę bezprzypałowa tylko jaki adres podać? Normalnie hotelu i swoje dane? Gdybyśmy zatrzymali się w jakimś apartamencie to nie byłoby problemu, a tak to lipa :(
  • 1290 / 366 / 0
zle kombinujesz, w hotelu cie zgarnie policja i dostaniesz paragrafy jak za lotnisko. I pewnie 20 lat w lochu. Wakacje to dobry czas, zeby zrobic sobie detox. Wrecz idealna metoda.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.